Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Estrena de “Cristóbal Colón amb m”, de Martín G. Ramis, a la Sala Petita del Teatre Principal

Estrena de “Cristóbal Colón amb m”, de Martín G. Ramis, a la Sala Petita del Teatre Principal

(25/06/2015)

La companyia Teatro Estable de Mallorca interpretarà aquesta obra els dies 3, 4, 11 i 12 del pròxim juliol

La companyia Teatro Estable de Mallorca estrenarà a Sala Petita del Teatre Principal el divendres 3 de juliol l’obra teatral “Cristóbal Colón amb m”, original de Martín G. Ramis, que és també el director.

 

“Cristóbal Colón amb m” està interpretat per Beatriz Barón, Tomeu Ripoll, Ana García, Alicia Jane i Xisco Ródenas. El muntatge narra les vivències d’un historiador que dedica 30 anys de la seva vida a investigar els orígens de Cristòfol Colom. Els problemes comencen quan descobreix la seva procedència mallorquina i, sobre tot, quan vol començar a divulgar i fer públiques les seves investigacions, que “és quan els seus col·legues li giren l’esquena i el ridiculitzen”, ha explicat el director i autor de l’obra.

 

Martín G. Ramis ha volgut amb aquesta peça “fer una crítica a la forma de ser dels mallorquins, que sempre preferim el que ve de fora en lloc d’estimar lo nostro, i amb freqüència no sabem valorar el que tenim”.

 

Ramis assegura que per escriure aquesta obra s’ha inspirat en Gabriel Verd, un investigador sobre Cristòfol Colom que sempre ha defensa la tesi mallorquina del naixement del descobridor d’Amèrica. El tractament de l’obra és de comèdia que “gira cap a la tragicomèdia, encara que tot el que relata és, en realitat, un drama”.

 

“Cristóbal Colón amb m” s’estrenarà a la Sala Petita el divendres 3 de juliol, a les 22 hores. També hi haurà funcions el dissabte 4 a les 22 hores, el dissabte 11 a les 21 hores, i el diumenge 12 de juliol a les 20 hores.