Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Estrena de sèries rodades a Mallorca que han comptat amb el suport de la Mallorca Film Commission

Estrena de sèries rodades a Mallorca que han comptat amb el suport de la Mallorca Film Commission

(28/04/2020)

El Consell confia en el paper del sector audiovisual en la reactivació econòmica

El Consell de Mallorca, que està treballant en un Pla de reactivació social i econòmica per superar la crisi provocada per la COVID-19, entén que el sector audiovisual de l’illa en serà un agent industrial clau. 

En els últims anys, la Mallorca Film Commission (departament de la Fundació Mallorca Turisme) ha treballat intensament amb el sector audiovisual i les seves empreses i professionals per atraure rodatges i facilitar la producció audiovisual. Com a resultat, el volum de rodatges se ha duplicat en els darrers 3 anys, i la MFC ha atès uns 500 rodatges des de 2016. La indústria audiovisual a l’illa genera, aproximadament, 80 milions d’euros anuals.

El ritme frenètic de producció audiovisual es fa visible ara amb l’estrena nacional i internacional de diverses sèries. Així, mentre la primera temporada de The Mallorca Files, rodada íntegrament a Mallorca, arriba a la televisió alemanya, Mentiras arriba a Player PREMIUM d’ATRESmedia i Netflix anuncia l’estrena de White Lines, d’Álex Pina. 

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, manifesta: “Des de la Mallorca Film Commission hem apostat per l’illa com el plató ideal de rodatge. Ara, Mallorca és present a moltes pantalles gràcies a l’esforç que ha fet el sector i el suport que hem donat les institucions. En la reactivació econòmica, la indústria audiovisual pot tenir un pes important i el nostre suport es mantindrà”.


Estrena de sèries rodades a Mallorca a escala nacional i internacional

Així, entre abril i maig, les nostres localitzacions arribaran a les llars de tot el món a través d’una gran varietat de sèries de ficció. Després de l’èxit al Regne Unit, The Mallorca Files es va estrenar el 17 d’abril de 2020 en obert a ZDF Neo, Alemanya, amb una gran acollida entre el públic. Sens dubte, la marca «Mallorca» ven, i així ho demostren les dades d’audiència de la sèrie al Regne Unit: una mitjana de més de 2,5 milions d’espectadors per episodi. El seguiment, també massiu a Alemanya, està encara pendent de dades oficials. 

D’altra banda, ha fet una setmana de l’estrena de Mentiras, una sèrie de producció espanyola protagonitzada per Javier Rey i Ángela Cremonte. Des del passat 19 d’abril, la plataforma ATRESPlayer PREMIUM estrena un episodi setmanal, on anam coneixent els secrets d’aquesta història apassionant. 

Es tracta d’una adaptació de l’exitosa sèrie Liar (HBO), de 6 capítols de 50 minuts de durada. De moment, Mentiras està disponible en exclusiva a ATRESplayer PREMIUM; després, la sèrie es podrà gaudir també en obert, emetent-se en l’hora punta d’Antena 3. 

La producció narra la història de Laura Munar, una professora de literatura en un institut de Palma recentment separada d’Iván, la seva parella de tota la vida. Laura queda una nit a sopar amb Xavier Vera, cirurgià prestigiós a l’illa i pare d’un dels seus alumnes; al dia següent, es fa de dia i Laura es troba sola al seu llit amb nàusees i un gran buit en la memòria. El que comença sent un malestar físic es converteix aviat en una sospita terrible: Xavier l’ha drogada i violada. 

La decisió de la productora de rodar només en localitzacions naturals fa que aquestes tenguin un paper protagonista en la sèrie. L’espectador podrà passejar al costat dels protagonistes per Palma, es Trenc (Campos), cala Deià (Deia), es Camp de Mar (Andratx) o Portocolom (Felanitx). 

Finalment, Netflix acaba d’anunciar l’estrena de White Lines, l’últim projecte d’Álex Pina (creador de La casa de Papel), el proper 15 de maig. En aquest cas se’ns planteja la història d’una dona que abandona la vida tranquil·la a Manchester per anar-se’n a Eivissa (les localitzacions són, en realitat, mallorquines) i intentar aclarir la desaparició del seu germà, ocorreguda vint anys abans. Estarà protagonitzada per Laura Haddock, Nuno Lopes i Marta Milans, i s’espera que tengui una enorme repercussió, nacional i internacional.