Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Felanitx i Artà formaran part de l’Agència de Disciplina Urbanística

Felanitx i Artà formaran part de l’Agència de Disciplina Urbanística

(30/10/2015)

El Consell de Direcció de l’Agència de Disciplina Urbanística ha tingut la primera sessió ordinària de la legislatura. S’ha aprovat començar els tràmits perquè Artà i Felanitx s’hi adhereixin i un acord de reiteració d’ordres de demolició pendents d’executar.

El Consell de Direcció de l’Agència de Disciplina Urbanística (ADU) s’ha reunit avui dematí a les dependències del Consell de Mallorca. Presideix aquest consell la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, qui ha assegurat «que comença el nou impuls a l’Agència, sobretot, amb l’entrada de dos municipis com Felanitx i Artà que suposaran un increment de pressupost i personal».

Garrido ha informat que «hi ha molts expedients que s’han de tramitar perquè l’Agència estava bastant dormida i ha arribat el moment de tornar-la a posar en marxa. La gent ha de tenir clar que totes les infraccions urbanístiques acaben sortint molt cares».

Un dels altres acords presos ha estat la reiteració d’ordres de demolició pendents d’executar, com preveu la Llei del sòl de 2014. D’aquesta manera, es reiterarà als propietaris d’obres il·legals que les han de demolir. El termini que tindran serà el mateix que varen tenir quan se’ls va anunciar que havien de dur a terme la demolició. No obstant això, si el termini acaba i no s’ha iniciat la demolició, des de l’ADU s’imposaran sancions coercitives, que aniran des d’un mínim de 600 euros mensuals fins al 10 % del cost de l’edificació il·legal, durant 12 mesos. Si també s’esgota aquest termini i l’edificació segueix dreta, l’ADU executarà la demolició i el propietari n’haurà d’abonar els costos.

La consellera ha remarcat que «demanam que les demolicions es facin de manera voluntària. D’aquest manera, els infractors es podran estalviar tot el procés posterior que els serà econòmicament complicat».

Durant el Consell de Direcció, també s’ha aprovat el pressupost d’1,3 milions d’euros de l’Agència de Disciplina Urbanística. A partir d’ara, qui ha d’aprovar aquests comptes és el Ple de Consell. A més, també s’ha fet la proposta de nomenament de director gerent de Bartomeu Tugores Truyol, que és el candidat que més puntuació ha obtingut d’un concurs de mèrits que es va convocar, però és necessària l’aprovació per part d’una majoria qualificada (tres cinquenes parts) del Ple de la institució insular.