Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Felanitx ja té deixalleria municipal

Felanitx ja té deixalleria municipal

(16/03/2022)

El Consell de Mallorca ha subvencionat les noves instal·lacions, que permetran una millor gestió dels residus

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, han visitat la nova deixalleria del municipi, ja acabada després de quatre mesos de construcció. Aquesta instal·lació ha tengut un cost de 396.726,04 euros, dels quals el Consell n’ha aportat 278.571,40. Els han acompanyat el director insular de Desenvolupament Local, Jaume Tomàs, el director insular de Coordinació i Suport Municipals, Miquel Lluís Mestre, i el regidor de Comerç, Indústria, Fires i Mercat de l’Ajuntament de Felanitx, Rafael Rubio. 

L’aportació de la institució insular s’emmarca en la convocatòria de subvencions 2020-2021 de Desenvolupament Local per dur a terme obres d'inversió de competència municipal, que suposa per a Felanitx una ajuda de 139.285,70 euros anuals. 

Aquestes ajudes tenen com a objectiu impulsar actuacions de millora en infraestructures i espais públics. Tal com ha dit el conseller Alzamora: «donam suport als ajuntaments amb la inversió en infraestructures que miloraran el municipi i la vida dels veïnats i les veïnades. Sense l’aportació del Consell i només amb el pressupost ordinari dels consistoris, l’execució de moltes d’aquestes actuacions seria complicada». En aquesta línia, ha valorat positivament que en el darrer any «els romanents han estat disponibles per als ajuntaments i això ha permès poder sumar a les inversions que feim des del Consell».

Alzamora ha destacat que, en aquest cas de la deixalleria de Felanitx, «l’obra està totalment alineada amb els objectius del Consell quant a residus, ja que se’n farà una gestió eficaç i correcte, sobretot amb la seva separació i tractament». 

La construcció de la deixalleria dona resposta a la necessitat creixent de la ciutadania de Felanitx per desprendre’s de materials i eines que ja no els són utils i, alhora, a la demanda social de poder reciclar aquests residus. Per tant, l’Ajuntament de Felanitx ha promogut la construcció d’aquestes instal·lacions, amb la finalitat de millorar el medi ambient urbà. De fet, s’aconsegueix així una millor gestió dels residus sòlids urbans i un benefici mediambiental, ja que els materials i electrodomèstics poden continuar tenint un ús una vegada seleccionats. 

El batle Jaume Monserrat ha explicat que, «en aproximadament un mes, podrem tenir disponibles els contenidors per posar en marxa la deixalleria», una instal·lació que «esperam que sigui un vertader canvi pel model de recollida de residus a Felanitx. La intenció és que tot aquell residu que no es recull habitualment a la recollida que es fa dins el municipi es pugui dur aquí i que se’n faci el millor tractament». Aquests residus serien, per exemple, un matalàs, les piles, un ordinador o una butaca.