Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Francesc Miralles aposta per la divulgació i la promoció turístico-cultural del patrimoni arqueològic de Mallorca

Francesc Miralles aposta per la divulgació i la promoció turístico-cultural del patrimoni arqueològic de Mallorca

(10/09/2015)

El vicepresident i conseller de Cultura i Patrimoni ha clausurat les jornades d’ArqueoMallorca i ha destacat que aquest projecte de dinamització del patrimoni arqueològic està en plena sintonia amb els objectius estratègics que s’ha marcat el Departament de Cultura.

Després de dos dies compartint experiències i debatent entorn a projectes de gestió i divulgació del patrimoni històric, arqueològic i cultural, les jornades organitzades per ArqueoMallorca arriben a la fi. Ahir horabaixa es va celebrar l’acte de cloenda a la Misericòrdia, en el qual va participar el vicepresident i conseller de Cultura i Patrimoni, Francesc Miralles.

Miralles va aprofitar l’ocasió per agrair a tots els qui han fet possible «un projecte impulsat des de la societat civil» com és ArqueoMallorca, que aglutina els esforços de professionals de l’arqueologia per dinamitzar i revaloritzar el patrimoni de Mallorca. «Posar en valor el nostre patrimoni en la seva vessant pedagògica i d’identitat i que, alhora, pugui ser també un producte turístico-cultural que ens ajudi a promocionar aquesta terra. Són eixos en els quals coincideixen ArqueoMallorca i les línies estratègiques que ens hem marcat des del nostre departament». És per això que, segons Miralles, es tracta d’una «eina útil, que ha de comptar amb el suport de les institucions per veure com donar-li continuïtat i projecció. Cobreix un buit necessari que ha d’ocupar l’Administració».

El vicepresident i conseller de Cultura i Patrimoni ha estat acompanyat, en l’acte de clausura, per Carmen Estrada, gerent de l’Associació Mallorca Rural, promotora del projecte, que ha destacat l’enorme compromís i col·laboració que ha aconseguit ArqueoMallorca per part del sector de professionals de l’arqueologia. També hi ha participat Antònia Malagrava, secretària tècnica de Desenvolupament Local, que ha posat de relleu la contribució d’iniciatives d’aquest tipus en la dinamització de l’entorn local.

Avui, les jornades es traslladen a la UIB on se celebrarà una Viquimarató arqueològica.