Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 1.500 infants i joves passaran per ‘Acampaesport’ amb més activitat física i tallers sostenibles

Més de 1.500 infants i joves passaran per ‘Acampaesport’ amb més activitat física i tallers sostenibles

(04/07/2022)

Esports del Consell de Mallorca ha tornat als ratios d’aforament total a Artà, fins i tot incrementant de 1.000 a més de 1.500 les places, oferint un programa intensiu i conciliació a les famílies, i ampliant per primer pic l’edat als 17 anys.

L’Àrea d’Esports del Consell de Mallorca arranca una nova edició del programa Acampaesport a la Colònia de Sant Pere. Es tracta d’estades esportives setmanals per a joves i infants que es posen en marxa durant les vacances d’estiu. La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, la directora insular d'Esports, Marga Portells, i el batle d’Artà, Manolo Galán, han visitat avui les instal·lacions i l’activitat lúdicoesportiva. Com a novetat, el Consell, tenint en compte la demanda generada per aquest tipus d’activitat, ha obert més places el 2022, passant de les 1.000 de l’any passat a les més de 1.500 l’actual temporada, un increment del 33 %. També ha ampliat el rang d’edat fins als 17 anys, prioritzant els adolescents. Cladera ha assegurat que «estam orgullosos d'aquest servei públic que és l’abast de totes les famílies, que fomenta la pràctica de l’esport, la convivència i la cura del medi ambient, i ho fa a l’aire lliure d’una manera educativa i divertida».

Es tracta d’onze torns amb un calendari esportiu diari que inclou la pràctica de disciplines esportives poc conegudes. Enguany s’estrenen activitats com bodyboard, circuit d’escúter, golf o snorkel en el cas dels petits (8-11 anys) i BTT, tir amb fona o escalada i taller de nusos per als majors (12-17 anys), entre d’altres. Tot això gaudint de l’entorn natural privilegiat de la Colònia de Sant Pere, mitjançant activitats integrades a la natura com marxa nòrdica i senderisme, piragua o curses d’orientació, que permeten descobrir les peculiaritats de diferents àrees, mitjançant el joc i la convivència.

El programa es completa amb activitats d’oci i relaxació, com cinema a la fresca, dinàmiques de joc en grup o amb la coreografia setmanal que el 2022 compta amb el nou himne i cançó esportiva del Consell, presentada a la Gala de l’Esport.

Esport i cura del medi ambient, nou focus al 2022

Una altra novetat del 2022 és un taller de reciclatge de plàstics que es durà a terme al Casal de Colònies de Sant Guillem i Sant Antoni. Es tracta d’una activitat que inclou la pràctica del plogging que combina exercici a l’aire lliure amb la recollida de residus, i el processament posterior. Una activitat d’origen nòrdic que permet combinar esports com el senderisme, el piragüisme, el respirador de superfície o la bici amb aquest hàbit sostenible. Com ha afirmat la directora insular, Marga Portells, «és una pràctica ideal per fer esport i tenir cura del medi i, d’aquesta manera, fer valer l’entorn mallorquí, l’autèntic tresor que ens envolta». 

El Consell Esportiu de Mallorca (COESMA) a partir de la creació de la Comissió d’Esport i Sostenibilitat al mes d’abril, posa l’accent en aquest tipus d’activitats, traslladant la inquietud, cada cop més insistent, en els aspectes transversals que s’ocupen de les activitats esportives i la seva integració saludable a l’entorn natural. Com ha comentat Cladera «les iniciatives de l’òrgan consultiu COESMA no poden quedar només en el paper, per això, la Direcció Insular d’Esports enguany ja les treballa en els seus programes, tant a les xerrades d’Els valors de l’esport com en activitats exteriors i campanyes».

Acampaesport compleix un lustre

El 2017 la Direcció Insular d’Esports, vinculada al Departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va posar en marxa aquest projecte esportiu adreçat a infants i joves en edat escolar per oferir un servei públic a famílies que sigui conciliador i aporti valors socials. L’Acampaesport s’inclou en el programa Jocs esportius escolars que té per objectiu el foment d’ambients esportius per fer exercici, aprendre i compartir d’una manera lúdica. Des de llavors hi han passat més de 9.000 infants i joves, s’hi han incorporat activitats i esports nous, i s’ha mogut per diferents àrees geogràfiques illenques. 

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha afirmat que «amb aquesta sisena edició el consolidam com un referent esportiu i de lleure de primer nivell que cada vegada té més demanda per part de les famílies». Entre els projectes de futur, tal i com ha comentat Portells, «es preveu augmentar les places i la inversió en aquests tipus d’estades, i ampliar localitzacions».

Vídeos

acampaesport