Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Garrido es reuneix amb APTUR Balears

Garrido es reuneix amb APTUR Balears

(09/10/2017)

Durant la trobada, s’ha parlat del PIAT i de la zonificació del lloguer vacacional. La consellera Garrido els ha explicat que la zonificació dividirà la illa en 6 tipus de zones segons les característiques del sòl i la saturació.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha mantingut una trobada amb el president d’APTUR Balears, Joan Miralles. A la reunió, també hi han assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i, per part de l’entitat, la gerent, Maria Gibert, i el responsable de la Comissió Jurídica, Juan Carlos Moll.

A la reunió, han parlat sobre l’estat en què es troba la redacció del Pla d’Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT) i de la zonificació del lloguer vacacional. En aquest sentit, la consellera ha explicat que el territori de l’illa es dividirà en 6 zones diferents segons les característiques del sòl i la possible saturació que tenguin les distintes zones.

En concret, les sis zones seran: sòl rústic comú, sòl rústic protegit, zona costanera saturada, zona costanera no saturada, nucli urbà d’interior saturat i, finalment, nucli urbà d’interior no saturat. A partir d’aquesta tipologia, es podran marcar les zones on estarà permès el lloguer vacacional.

Pel que fa al PIAT, Garrido els ha informat que aquest Pla divideix Mallorca en 10 subsistemes territorials que tenen característiques en comú. Les places que es repartiran al PIAT serà entre aquests 10 subsistemes: badies del Nord, península de Llevant, costa de Llevant Sud, Migjorn, platja de Palma, litoral de Ponent, àrea metropolitana, serra de Tramuntana, el Raiguer i el Pla.