Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Garrido presenta el projecte de la ronda d'Algaida als veïnats

Garrido presenta el projecte de la ronda d'Algaida als veïnats

(09/06/2016)

La consellera Mercedes Garrido ha explicat el projecte de la ronda d’Algaida als algaidins i algaidines en un acte en què també s’han resolt els dubtes i les preguntes que s’han formulat. El pressupost previst és de prop de 5 milions d’euros i està previst que l’obra comenci a final d’any.

Garrido ha remarcat que la via tendrà «un passeig per a vianants perquè les carreteres no es facin només per als vehicles, sinó també pensant en els vianants i els ciclistes». Aquesta ronda és una demanda històrica de l’Ajuntament d’Algaida i «fa més de 8 anys que s’està tramitant». Actes com aquests «serveixen perquè els ciutadans coneguin de primera mà els projectes del Consell i puguin exposar tots els dubtes i suggeriments que tenguin». La ronda permetrà reduir una gran quantitat de trànsit pels carrers del poble.

La carretera tindrà dos carrils de 3,5 metres cada un amb uns vorals d’1,80 metres. Aquesta amplada dels vorals permetrà que els ciclistes hi circulin amb més seguretat. El passeig farà 2,4 metres i, al voltant, s’hi sembraran arbres per afavorir la integració paisatgística de la via. La longitud de la variant serà d’1,5 quilòmetres.

A partir d’ara, s’obrirà un període d’exposició pública de 30 dies per a les expropiacions. Després, es podran començar els tràmits de la licitació. La previsió, si no sorgeixen imprevists, és que l’obra pugui començar a final de 2016. Aquesta obra estarà finançada a través del conveni de carreteres entre el Consell i el Govern d’Espanya i té un pressupost previst de 5 milions d’euros.

Durant la trobada, també s’ha explicat el projecte de la carretera Algaida-Llucmajor (Ma-5010) que es troba en tramitació ambiental. La millora suposarà més seguretat i comoditat per als usuaris de la via. El pressupost previst és de 9,5 milions d’euros i també s’inclou en el conveni de carreteres.

A la presentació, també hi han assistit el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Iñaki Miranda; el secretari tècnic de Territori i Infraestructures, Marc López; el vicepresident, Francesc Miralles, i la consellera executiva de Benestar i Drets Socials, Margalida Puigserver.