Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Govern, Consell i Ajuntament treballen conjuntament per fer possible la nova escola de Caimari

Govern, Consell i Ajuntament treballen conjuntament per fer possible la nova escola de Caimari

(02/11/2017)

March anuncia que si tot va en els terminis prevists es podria comptar amb un solar urbanitzable a principis de l’any 2018.

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha reunit avui a representants del Govern, del Consell, de l’Ajuntament de Selva i representats de l’escola i de l’AMIPA de Caimari per a tractar la situació del solar de la nova escola del poble.

A la reunió han assistit a més del conseller, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, el cap de Servei de Centres, Jordi Escudero, el director general d’Ordenació del Territori  del Govern, Lluis Corral, el director insular d’Urbanisme del Consell de Mallorca, Joan Morey, el batle de Selva, Joan Sastre, la regidora d’Urbanisme de Selva, Joana Maria Coll, el director del Ceip Ses Roques, Antoni Boyeras i la presidenta de l’AMIPA Maria Aina Socias, acompanyada de Pere Socias.

L’objectiu de la trobada era posar damunt la taula la situació actual del projecte de la nova escola de Caimari. March ha explicat que “la reunió avui matí aquí de les tres institucions, Govern, Consell i Ajuntament, ja és una mostra clara del compromís del Govern cap a aquest projecte. Fa molts d’anys que es sap de les dificultats de comptar amb un solar en condicions per a poder fer una escola nova i mai s’havia fet una iniciativa coordinada per a fer-ho possible. Nosaltres si que assumim aquest compromís”.

March ha recordat les dificultats de Selva a l’hora de tenir solars urbanitzables ja que, juntament amb Estellencs, són els únics municipis de Mallorca sense planejament urbanístic. Des d’inici de legislatura es treballa a tots els nivells per a trobar una solució a aquesta dificultat. Tot apunta, ha anunciat March, que a principis de l’any que ve ja s’haurà desbloquejat la situació i es podrà comptar amb el solar amb els permisos necessaris. “Això només ha estat possible gràcies a la feina conjunta de les conselleries d’Educació i Territori del Govern, d’Urbanisme del Consell i de l’Ajuntament de Selva”.

Tot i entendre la desconfiança que existeix per part de la comunitat educativa del centre degut a les dificultats existents i el temps transcorregut, March ha demanat un vot de confiança recordant que “des de que entràrem en aquesta Conselleria hem apostat per a la millora progressiva de tots els centres educatius i el cas de Caimari, amb especials dificultats, ens ha ocupat i preocupat des del principi”. De fet, els alumnes del centre estan ara a Ca Ses Monges, en millors condicions en les que estaven al centre original, i l’objectiu és que aquest local, una vegada feta l’escola, retorni a usos municipals.

A més, el conseller d’Educació i Universitat, ha descartat cap acusació de vet. “Aquí tenim les portes obertes a tothom però quan es convoca una reunió per un assumpte municipal es cita a l’equip de govern, independentment del seu color polític, no a l’oposició”.

Finalment, Martí March s’ha compromès a anar a Caimari, una vegada solucionat el tema del solar, acompanyat de totes les institucions implicades per tal d’explicar l’acord assolit i els terminis de construcció del centre.