Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Gran Premi Nacional de Trot 2021 per a Indio

Gran Premi Nacional de Trot 2021 per a Indio

(16/05/2021)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han assistit a l’hipòdrom Son Pardo, que ha acollit la jornada més esperada per l’afició de l’esport hípic, el Gran Premi Nacional de Trot. 

Cladera ha agraït a tot el sector del trot el seu esforç per "superar les dificultats, haver-se adaptat a les excepcionalitats del darrer any i demostrar una gran capacitat de resistència, perseverança i responsabilitat". En aquest sentit, la presidenta ha refermat el compromís del Consell amb els cavallistes i el sector del trot a Mallorca. "Hem seguit donant suport a aquest col·lectiu en temps de pandèmia i recuperat les curses tot d'una que s'ha permès, evidenciant la implicació del sector, de la Federació i de l’Institut Hípic de Mallorca". La presidenta també ha volgut destacar la presència de dones a la prova i ha encoratjat la seva participació en l'esport hípic. Així mateix, ha remarcat el relleu generacional en el trot per la presència avui de pares i fills competint.

La prova més important del calendari de trot és, sens dubte, el Gran Premi Nacional, que enguany ha sumat la seva 88a edició en una situació atípica però no per això menys emocionant. Els 16 poltres de la generació “I” que es varen classificar per a competir en aquesta prova no han decebut. 2.150 metres de recorregut els separaven de la dotació més gran del trot a nivell nacional, 100.000 euros, a més de fer-se amb el regnat que fins avui havia estat d’Hiper Cocktail, guanyador del Gran Premi Nacional 2020. 

El trofeu, una escultura de Miguel Sarasate, ha estat lliurat per la presidenta del Consell de Mallorca i el conseller de Turisme i Esports, al menador i entrenador del guanyador de la prova, Indio (1'15''70), Damià Oliver. En segon lloc ha quedat Ivan de Font (1'15''80) i, en tercer, Ilove Durant (1'15''90).

La jornada s’ha tancat amb un balanç positiu i un exemple de comportament per part de l’afició, que ha seguit les estrictes normes del protocol sanitari establert per aquesta ocasió.

Vídeos

Gran Premi Trot