Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Homenatge a Els Valldemossa en el Teatre Principal

Homenatge a Els Valldemossa en el Teatre Principal

(12/11/2015)

El Teatre Principal acollirà el proper dissabte 14 de novembre, a partir de les 18 hores, el concert d’homenatge a la formació musicals Els Valldemossa, un concert en el qual participaran més de 25 artistes vinculats d’una manera o una altra amb el grup.

Durant la presentació de l’homenatge, Rafel M. Creus, director gerent del Teatre Principal i director insular de Cultura, ha explicat que “quan vaig rebre la proposta de fer aquest concert, vaig dir que sí tot d’una. És un homenatge més que merescut. És necessari posar en valor la feina i la música d’Els Valldemossa, i som molts els que reconeixem la seva enorme importància dins la cultura de Mallorca, però pot ser, especialment entre les noves generacions, aquesta feina no és del tot reconeguda”.

Rafel Creus també s’ha referit a un aspecte no tan conegut del grup, que és el de “promotors musicals, una tasca enorme que feren a locals com Tagomago o Jack el Negro, i gràcies a la qual a Mallorca actuaren personalitats artístiques de la talla de Charles Aznavour o Louis Armostrong”.

En actiu des de 1959, Els Valldemossa compta ara amb només amb Tomeu Estaràs i Genia Tobin. Rafel Estaràs i Bernat Estaràs, fundadors del grup juntament amb Tomeu, moriren el 2007 i el 2008 respectivament. Per a ells, ha tengut un especial record Genia Tobin i ha assegurat que “seguiran l’homenatge des del cel, un homenatge que ells tenen més que merescut”.

Tomeu Estaràs, per la seva part, ha dit que “no me toca a mi dir si mos mereixem o no aquest homenatge, però lo que puc dir és que sempre hem intentat fer les coses lo millor que sabem”.

En la presentació també hi ha assistit Serafí Nebot, membre de Los Javaloyas, que fa un any també foren homenatjats en el Teatre Principal. Los Javaloyas seran un dels grups que actuaran dissabte i Serafí Nebot ha explicat l’especial relació que té amb Els Valldemossa. “Amb freqüència ens confonien. A vegades, hi havia gent que me deia tu toques amb Els Valldemossa, no?”. “I al revés també passava”, ha intervingut Tomeu Estaràs, “a mi, més d’una vegada m’han demanat si som membre de Los Javaloyas”. Per això, “i per tants de records compartits”, Nebot ha explicat que “clar que Los Javaloyas volíem participar en aquest homenatge”.

A més de Los Javaloyas, el dissabte actuaran Llorenç Santamaria, Joan Bibiloni, Toni Cuenca, Jayme Marques, Música Nostra, Jesús Palazón, El Parado de Valldemossa, John Lambourne, Lara Estaràs (filla de Tomeu i Genia), Agustí Aguiló, Roberto Blanco, Marita Haise, Come Adrover, entre molts d’altres, a més, per suposat d’Els Valldemossa en la seva actual formació: Tomeu Estaràs, Genia Tobin, Fernando Patuto, Miquel Brunet, Martín Díaz i Voiteg.

El concert d’homenatge a Els Valldemossa és una iniciativa de Tot Espectacle, una empresa dedicada al món de l’espectacle encapçalada per Biel Duran i Xisco Barceló.