Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Igualtat recupera la línia de subvencions per ajuntaments i associacions que no es convocaven des del 2010

Igualtat recupera la línia de subvencions per ajuntaments i associacions que no es convocaven des del 2010

(14/06/2017)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana, Jesús Jurado i la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón han presentat avui als ajuntaments i associacions la línia d'ajudes d'igualtat dotada de 141.100 € que enguany es torna a convocar després de 8 anys.

Representants de 34 municipis de Mallorca han assistit aquest dematí a una de les dues reunions que es realitzaran per informar sobre la línia d'ajudes d'igualtat que pròximament s'oferirà. Aquesta línia que es recupera després de 8 anys sense convocatoria va dirigida als ajuntaments i associacions que les sol•licitin per a desenvolupar el Pla d'Igualtat i activitats relacionades amb la igualtat de drets i oportunitats. Aquesta tarda serà el torn de les associacions.

La convocatòria compta amb dues linies, una per ajuntament i mancomunitats, que té per objecte confeccionar plans d'igualtat i que està dotada amb 87.000 euros; i s'altra per associacions per subvencionar diversos projectes i activitats al voltant de la igualtat dotada amb 54.100 euros.

"Com a Consell de Mallorca tenim molt clara la importància de treballar, donar suport i coordinar-nos amb els municipis de Mallorca. Les polítiques d'igualtat són escasses i hem fet molta feina per actualitzar-les a la nostra societat i demandes d'avui dia. Com per exemple, la creació de xarxa a l'illa a través dels Espais de Dona, la coordinació de campanyes i avui una passa més, una línia d'ajudes per desenvolupar el Pla d'igualtat dels ajuntaments i també per associacions que promoguin la igualtat." Ha declarat Jurado durant la presentació de la línia de subvencions.

"Després de la crisi van desaparèixer la majoria de les ajudes públiques en matèria d'igualtat i durant 8 anys, pràcticament han estat inexistents. Recuperar-les i donar-los-hi una continuïtat ha estat una de les nostres prioritats" ha declarat Parrón; que també ha volgut destacar que s'ha volgut tenir en compte agrupacions informals que no tenen una estructura formalitzada però que tinguin una trajectòria acreditada. "Som sensibles al que passa al carrer i volem impulsar, dinamitzar i donar suport a les manifestacions civils involucrades en la lluita per la igualtat malgrat que no estiguin constituïdes formalment com associacions."

Aquesta línia de subvencions serà un complement als quatre Espais de Dones a (Inca, Manacor, Sa Pobla, Felanitx) que ja s'encarreguen de dinamitzar l'associacionisme femení i donar suport als ajuntaments.