Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Impuls del Consell de Mallorca a la participació ciutadana amb una convocatòria de subvencions de 170.000 euros

Impuls del Consell de Mallorca a la participació ciutadana amb una convocatòria de subvencions de 170.000 euros

(12/06/2020)

També es destinen, per primera vegada, 60.000 euros a les entitats de voluntariat

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local atorgarà ajuts econòmics per al desenvolupament de projectes en l’àmbit de la participació ciutadana que es facin a Mallorca o que tinguin una repercussió, de forma clara i directa, en la ciutadania mallorquina i que suposin un benefici per a la gent de Mallorca. Aquestes subvencions no es convocaven des del 2018.

Així, es destinen 100.000 euros per a projectes de participació organitzats per entitats de l’Administració local, de municipis de menys de 60.000 habitants, i altres 70.000 per a projectes organitzats per entitats sense ànim de lucre. S’entén per projecte de participació ciutadana el que promou la coproducció i la decisió de la ciutadania sobre els assumptes que l’afecten, posant el focus en allò col·lectiu (comunitat) i no en allò individual.

Per tant, les actuacions han d’afavorir, per exemple, la participació de la ciutadania en les polítiques municipals, el treball en xarxa (xarxes ciutadanes) i la col·laboració associativa.

Els projectes subvencionables poden ser de qualsevol temàtica i han d’anar adreçats a tota la ciutadania en general o bé a sectors concrets. S’han d'haver desenvolupat entre l’1 de juny de 2019 i el 31 de juliol de 2020.

 

Subvencions a favor de les entitats de voluntariat

A més, en la mateixa convocatòria s’anuncien subvencions a entitats que desenvolupin les seves activitats en un pla de voluntariat, per tal de cobrir-ne despeses de manteniment. A aquestes ajudes, que el Consell posa en marxa per primera vegada, s’hi destinen 60.000 euros.

La voluntat del Consell és donar suport a l’acció voluntària i contribuir al manteniment de les entitats de voluntariat en un moment social marcat per la pandèmia del coronavirus, en què la seva tasca és fonamental.

També han de ser actuacions desenvolupades entre l’1 de juny de 2019 i el 31 de juliol de 2020.

 

La convocatòria, oberta fins al pròxim 29 de juny, es pot consultar aquí.