Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Inaugurada l'exposició "1715. La fi del regne enmig del mar?" al Centre Cultural La Misericòrdia

Inaugurada l'exposició "1715. La fi del regne enmig del mar?" al Centre Cultural La Misericòrdia

(14/01/2016)

La mostra, que ofereix una mirada a la Guerra de Successió des de les Illes Balears i Pitiüses, romandrà oberta fins el 6 de febrer. Aquest dijous ha estat inaugurada pel president del Consell, Miquel Ensenyat, i el vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles.

Un centenar de persones han assistit avui horabaixa a la inauguració de l'exposició "1715. La fi del regne enmig del mar?" al Centre Cultural La Misericòrdia, a Palma. Textos breus i una vintena d'imatges sobre dotze plafons donen vida a una cronologia bàsica de la Guerra de Successió i relaten la presa del Regne de Mallorques des d'avui a la sala multiusos de la planta baixa del Centre Cultural La Misericòrdia.

 

L'exposició, que durant el seu acte d'inauguració ha comptat amb la presència del president del Consell, Miquel Ensenyat, del vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles, del conseller de Presidència del Govern, Marc Pons, i dels historiadors i membres de la Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015, Damià Pons i Bartomeu Mestre 'Balutxo', es completa amb l'emissió en circuit permanent del documental "La Resistència" de Pere Sánchez.

 

"1715. La fi del regne enmig del mar?", comissariada per Bartomeu Mestre "Balutxo", arriba a Palma després d'haver-se inaugurat el juliol passat a El Born Centre Cultural de Barcelona i haver-se exposat a la Sala de Cultura dels Consells d'Eivissa i del Consell de Formentera. Al Centre Cultural La Misericòrdia romandrà oberta fins el 6 de febrer, en horari de dimarts a divendres, d'11 a 14h i de 16:30 a 20:30h, dissabtes, d'11 a 14h, i diumenge i festius, tancat. La mostra s'oferirà als centres de secundària de Mallorca que hi vulguin fer visites i alguns dels membres de la Comissió Cívica del Tricentenari faran de guies. El recorregut de l'exposició no s'atura aquí: l'Ajuntament de Felanitx ja s'ha interessat a acollir-la, de cara al mes d'abril.