Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Inaugurat el Primer Festival Internacional d’Improvisació a Mallorca

Inaugurat el Primer Festival Internacional d’Improvisació a Mallorca

(27/11/2015)

Organitzat per Trampa Teatre, compta amb el suport del Departament de Cultura del Consell. El festival rebrà aquest cap de setmana en el Teatre Xesc Forteza les companyies d’improvisació més destacades de Madrid, Barcelona, Andalusia i Colòmbia.

Són un referent a Mallorca a l’hora d’oferir diferents formats d’impro en el seu propi espai, la Sala Trampa a Palma, i ara s’han posat al capdavant del Primer Festival Internacional d’Improvisació de Balears. Ells són Lorenzo Pons, Germán Conde, Pere Pau Sancho i Diego Ingold, components del grup Trampa Teatre. Es defineixem com a actors i docents “culpables de la popularització de la impro a la nostra illa i responsables des de 2012 d’un nou elenc de 400 improvisadors que agiten el panorama cultural de Mallorca”.

Avui han presentat a la Sala Trampa la primera edició d’aquest festival, que compta amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell. “Tenen un bagatge darrera que és el que els avala no només per improvisar sinó per muntar un festival”, assegura Rafel M. Creus, director insular de Cultura. “Esteim contents de donar suport a iniciatives d’aquestes característiques, a gent jove que fa molta feina per obrir-se camí en el món de les arts escèniques i que és la primera vegada que s’han presentat a la línia d’ajuts destinat a festivals i mostres que tenim a Cultura”.

Entre les companyies encarregades d’omplir el cartell del Festival aquest cap de setmana en el Teatre Xesc Forteza n'hi ha d’aquí i de fora com Planeta Impro (Barcelona), Improvisanta (Mallorca, que actua al Santa Bar), Picnic (Colòmbia), La Tetera (Granada), Jamming (Madrid) i l’espectacle infantil de Creative Commons (Mallorca).

Tal i com recorden els organitzadors, la impro té el seu origen als Estas Units on actualment tots els programes d’entreteniment de masses com “Saturday Night Live” estan produïts en la seva totalitat per una nova generació d’improvisadors que estan reconstruint el teatre de culte internacional. És la forma desenfadada del teatre convencional, per a alguns a mig camí entre el teatre i el show.

A l’acte de presentació d’aquest matí han estat presents el director insular de Cultura, Rafel M. Creus i la coordinadora de cultura de l’Ajuntament de Palma, Noemí Garcies, en representació del suport institucional que té aquesta primera edició del Festival Internacional d’Impro de Balears. Més informació a la web oficial del festival: www.fiib.es