Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ja han començat les tasques de neteja i tancament des Sindicat de Felanitx

Ja han començat les tasques de neteja i tancament des Sindicat de Felanitx

(18/11/2019)

Avui dematí han entrat al recinte de Es Sindicat de Felanitx la maquinària i treballadors de l'empresa pública Tragsa per iniciar les primeres intervencions a aquest edifici propietat del Consell de Mallorca.

Amb la intenció d'aturar el procés de degradació i evitar actes vandàlics a l'edifici catalogat com Bé d'Interés Cultural, el Consell inicia aquesta primera intervenció amb caràcter d'urgència, amb el vist i plau del Departament de Patrimoni. Per això, aquesta primera fase consisteix en el desbrossament a l'interior del solar no ocupat per les edificacions per retirar la mala herba acumulada a causa de I'estat d'abandonament i falta de manteniment, per iniciar just després les feines del tancament provisional del recinte, de les portes i finestres de l'edifici.
 
Tant la parcel·la com l'edificació no disposen de part dels tancaments, la qual cosa facilita l'accés de persones alienes a la propietat, que han estat duent a terme actes vandàlics a l'interior de l'edifici, com pintades, sostracció d'elements constructius, dipòsit incontrolat de tot tipus de restes d'obra, etc.

Aquestes primeres obres, que serviran per aturar la degradació de l'edifici i garantir-ne la seguretat, s'han encarregat a l'empresa Tragsa i tenen un cost previst de 20.600 euros. Es financen amb el pressupost de les inversions estatutàries destinades a la compra i rehabilitació de l'edifici, dels quals 1,9 varen servir per a l'adquisició de l'antiga instal·lació.

Es tracta de la fase prèvia al projecte de rehabilitació integral i reconversió de l'antic celler cooperatiu de Felanitx en un centre artístic de referència internacional, amb col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat  i el Govern.

 

Podeu accedir als talls de veu al següent enllaç: https://bit.ly/2KxKj1c