Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Jesús Jurado, conseller de Participació Ciutadana i Presidència, serà un membre nou de la Comissió Executiva del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació al 2016

Jesús Jurado, conseller de Participació Ciutadana i Presidència, serà un membre nou de la Comissió Executiva del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació al 2016

(23/10/2015)

Avui hi ha hagut la primera reunió entre el vicepresident segon i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, i la nova gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Antònia Rosselló. A partir de l’any que ve, Jurado formarà part de la Comissió Executiva de l’ens ja que a partir d'ara serà la seva conselleria la que hi estigui associada.

Fins ara, el FonsMallorquí de Solidaritat i Cooperació estava associat a la Conselleria de Benestar Social del Consell de Mallorca, però enguany s’ha decidit modificar-ho per donar al vincle un caire més institucional i més transversal amb el Consell, associant el Fons a la conselleria de Participació Ciutadana i Presidència.

Avui ha tengut lloc el primer contacte després d’aquest canvi i Jesús Jurado ha explicat a Antònia Rosselló, la nova gerent del Fons, quin serà el funcionament nou i com la institució oferirà suport econòmic. En els pressuposts, hi ha la intenció d’augmentar més del 8% de la partida dirigida al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, que es dividirà en una subvenció i una inversió.

Una voluntat promoguda per la importància que el Consell de Mallorca creu que el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació ha de tenir, ja que, per a la institució, la solidaritat i la cooperació són unes eines vitals per promoure el desenvolupament social, econòmic i humà, a més d’afavorir el compliment dels drets humans.

Per la seva part, Rosselló ha explicat com fa feina actualment el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació i com ha hagut de fer front a aquesta época de retallades.

El Fons és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1993 arran de la campanya anomenada «Mallorca Solidària, cap al 0’7%», que va organitzar l’any 1992 Justícia i Pau de Mallorca, amb la col·laboració d’algunes ONG. La finalitat de la campanya era engrescar les administracions públiques de Mallorca a ser solidaris amb els països més pobres, mitjançant la creació d’un fons de cooperació.

El 19 d’octubre de 1993 es constituí a Palma el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, un dels objectius del qual era coordinar i canalitzar les aportacions anuals a la cooperació per al desenvolupament. Un altre objectiu era gestionar aquests recursos a través de projectes de cooperació de manera eficaç, per contribuir a un desenvolupament integral i autosostenible de les persones i comunitats del sud a qui es dirigien aquestes propostes.

El Fons Mallorquí està constituït principalment per institucions públiques de l’àmbit municipal (ajuntaments, mancomunitats i el Consell Insular de Mallorca) i de l’àmbit autonòmic (el Govern de les Illes Balears) que destinen una part del pressupost a finançar accions de cooperació al desenvolupament i de solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.