Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Joan Bibiloni apropa el món de les rondalles als més petits al Teatre Principal

Joan Bibiloni apropa el món de les rondalles als més petits al Teatre Principal

(21/12/2015)

L’espectacle “Contant rondalletes”, especialment adreçat al públic familiar, estarà en cartell a la Sala Petita del Teatre Principal des del 26 de desembre al 3 de gener. “Contant rondalletes” és un muntatge del músic Joan Bibiloni, que avui ha presentat les funcions acompanyat de Rafel M. Creus, director gerent del Teatre Principal i director insular de Cultura.

Rafel M. Creus, en la seva intervenció, ha assegurat que “Joan Bibiloni amb “Contant rondalletes” omple un buit existent en la difusió de les rondalles i gràcies a ell es permet fer arribar aquesta tradició narrativa als més petits”. Creus també ha destacat la figura de Bibiloni en diferents disciplines culturals com a guitarrista, compositor, productor “i també showman que sap transmetre tota l’energia dels seus espectacles als espectadors”. “Recomanam que ningú es perdi aquest muntatge, tan adient per les festes nadalenques i tan apropiat per gaudir en família”, ha afegit el director gerent del Teatre Principal.

 

A “Contant rondalletes”, Joan Bibiloni narra diverses de les rondalles mallorquines, recollides per Jordi des Racó, i ho fa amb música, veu i amb l’ajut inestimable dels dibuixos i il·lustracions de Pere Pasqual. Tot plegat esdevé un muntatge multidisciplinar que arriba al públic, especialment als més joves, d’una manera directa i espontània.

 

“Contant rondalletes” és un projecte que, amb diferents registres, porta 12 anys de trajectòria. Al llarg d’aquests anys, Joan Bibiloni ha anat adaptant les rondalles tant per ser narrades com contades en un dvd, així com també ha editat diversos discs on ha enregistrat fins a 56 cançons originals relacionades amb aquestes narracions. El muntatge ha rebut una extraordinària acollida i, en paraules de Bibiloni, “els nins obrin els ulls un pam, però els pares els obrin un pam amb rialles de dos pams quan veuen com s’ho passen els seus fills”.

 

Formalment, “Contant rondalletes” és un conjunt de 12 rondalles, contades en sis peces de dues rondalles cada una, amb les quals la música, les il·lustracions i el paper de guia, narrador, cantant i músic conflueixen per “formar aquest univers d’enorme poder que tenen aquestes històries tan importants en la nostra tradició literària i popular per la seva riquesa lèxica i temàtica, entre molts d’altres valors”, ha explicat Joan Bibiloni. Entre les rondalles que s’hi conten en el muntatge hi destaquen “En Joanet de sa gerra”, “L’amor de les tres taronges”, “La flor romanial”, o “En Gostí lladre”, entre d’altres.

 

“Contant rondalletes” s’estrenarà a la Sala Petita del Teatre Principal el dissabte 26 de desembre a les 18 hores. També hi ha funcions el diumenge 27 de desembre i 3 de gener, a les 12 hores; i els dies 27, 28, 29, 30 de desembre i 2 de gener a les 18 hores.