Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Joan Rotger defensa que les contractacions artístiques del Teatre Principal «s’ajusten absolutament a la legalitat i no poden ser posades en dubte»

Joan Rotger defensa que les contractacions artístiques del Teatre Principal «s’ajusten absolutament a la legalitat i no poden ser posades en dubte»

(24/04/2015)

El vicepresident del Consell ha informat que, a la Junta de Patrons celebrada avui, tots els membres han coincidit que no es pot vetar un artista qualificat pel fet de tenir un vincle familiar amb algun directiu del Teatre

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, ha comparegut avui en roda de premsa per donar compte del contingut de la reunió del Patronat de la Fundació Teatre Principal, que s’ha celebrat avui per tractar sobre el règim de contractació artística duta a terme per la Fundació Teatre Principal. A la compareixença informativa també hi han assistit la directora-gerent del Teatre Principal, Margalida Moner, i el secretari tècnic del departament de Cultura, José Manuel Carrillo.

 

Joan Rotger ha explicat que ha convocat el Patronat de la Fundació per informar tots els patrons del procediment de contractació artística que s’ha dut a terme entre 2011 i 2015, que segons ha assegurat «s’ajusten absolutament a la legalitat i no poden ser posades en dubte».

 

El vicepresident del Consell ha manifestat que no es poden consentir les qualificacions de «pràctiques mafioses» que han fet alguns membres de la junta de patrons en referència a la contractació de 5 artistes que tenen un vincle familiar amb membres de l’equip directiu del Teatre i que han estat contractats en més d’una ocasió per a espectacles lírics.

 

Joan Rotger ha detallat el nombre de contractacions que s’han fet durant el període 2011-2015, especificant que s’han fet un total de 1.008 contractacions artístiques, 33 de les quals afecten aquestes cinc persones.

 

El fet de contractar un mateix artista per a diferents espectacles lírics no afecta només a aquestes cinc persones, ha assegurat Rotger. Durant la temporada 2011-2015, s’han contractat un total de 197 artistes lírics, entre solistes, pianistes corepetidors i directors d’escena, 48 dels quals han estat contractats per a diferents produccions fetes al Teatre Principal.

 

Rotger ha assegurat que totes les contractacions artístiques es fan seguint criteris professionals i que, a la Junta de Patrons, tots els membres han reconegut que no és just que es veti un artista qualificat pel fet de tenir un vincle familiar amb algun directiu del Teatre.