Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Jornada de presentació de l’Estratègia de Paisatge del Consell de Mallorca

Jornada de presentació de l’Estratègia de Paisatge del Consell de Mallorca

(07/12/2018)

La sessió es durà a terme l’11 de desembre, de 16 a 19 hores, a la sala d’actes del COAIB i hi intervindrà el redactor del document, el catedràtic de geografia de la Universitat Autònoma de Madrid Rafael Mata.


El Departament de Territori i Infraestructures, a través de la Direcció Insular de Territori i Paisatge del Consell de Mallorca, ha organitzat una jornada per presentar el document Estratègia de Paisatge del Consell de Mallorca i donar a conèixer els aspectes més rellevants d’aquest full de ruta. La diada tindrà lloc a la sala d’actes del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB) l’11 de desembre, de 16 a 19 hores. 


A la sessió hi assistiran el catedràtic de geografia de la Universitat Autònoma de Madrid i autor del document Estratègia de Paisatge del Consell de Mallorca, Rafael Mata, que explicarà les línies mestres del projecte. A més a més, l’arquitecta paisatgística Victòria Fiol debatrà sobre els diversos temes relacionats amb la planificació i gestió territorial del paisatge a la taula rodona.
La jornada té tres objectius principals. Primer, donar a conèixer els aspectes més rellevants de l’Estratègia de Paisatge del Consell de Mallorca, que es va elaborar a partir de les Bases per a una estratègia de paisatge de Mallorca l’any 2009 i es va fomentar en els criteris derivats de la política d’ordenació del paisatge en l’àmbit insular. 


La segona finalitat és mostrar els antecedents i fer una diagnosi de les actuacions relacionades amb el paisatge iniciades pel Consell de Mallorca, des de l’adhesió de la institució al Conveni Europeu del Paisatge l’any 2008. En tercer lloc, incidir en els aspectes normatius, instrumentals i de planificació que han contribuït a fomentar una ordenació integral i que han situat el paisatge com l’element clau per millorar la qualitat de vida i la sostenibilitat territorial.

Inscripcions

La sessió s’adreça al personal tècnic de les administracions públiques, arquitectes i professionals dels col·lectius implicats en l’ordenació del territori i en la intervenció en el paisatge natural, cultural, rural o urbà.
Aquesta jornada s’impartirà en català i la matrícula és gratuïta. Per assistir-hi, s’ha d’emplenar el formulari d’inscripció que hi ha en el web del COAIB. Així mateix també podeu trobar el formulari d’inscripció en l’enllaç següent: http://www.coaib.org/ca/escola/cursos-coaib/proximos/InscripcionCurso.aspx?id=850 

Programa

 

16.00 – 16.15 Recepció i recollida de documentació.

16.15 – 16.30 Inauguració de la jornada, a càrrec de Mercedes Garrido, consellera executiva del Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca; Ignacio Salas, president de la demarcació de Mallorca del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, i Miquel Vadell, director insular de Territori i Paisatge del Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca.

16.30 – 17.00 Antecedents i diagnosi de les polítiques del paisatge, a càrrec de Jaume Mayans, arquitecte paisatgista del Servei d’Ordenació del Territori de la Direcció Insular de Territori i Paisatge del Consell de Mallorca.

16.00 – 17.30 Proposta d’Estratègia de paisatge del Consell de Mallorca, a càrrec de Rafael Mata, catedràtic d’anàlisi geogràfica regional i director del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Madrid.

17.30 – 18.00 Pausa.

18.00 – 18.50 Taula rodona amb Victòria Fiol, arquitecta paisatgista; Rafael Mata, catedràtic de geografia; Jaume Mayans, arquitecte paisatgista; Ignacio Salas, arquitecte, i representants dels Col·legis Oficials de les Illes Balears dels col·lectius implicats. Moderador: Miquel Vadell, arquitecte.

18.50 – 19.00 Clausura de la jornada.