Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

José Antonio Reina, respresentant de PROEM-AID, fa una conferència sobre Lesbos al Consell de Mallorca

José Antonio Reina, respresentant de PROEM-AID, fa una conferència sobre Lesbos al Consell de Mallorca

(13/02/2016)

La visita de José Antonio Reina, membre de l’equip espanyol de professionals d’emergències voluntaris a Lesbos ha vingut motivada sobretot per l’interès del President del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat per conèixer de més a prop la situació que s’està vivint en la zona de Lesbos, ja que el Consell ha iniciat un projecte de cooperació a l'illa veïna de Quios.

Prèviament a la conferència que Reina ha fet a la sala de plens de Palau Reial, s’ha reunit amb Ensenyat i el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado per explicar-los que es trobaran un cop arribin a Quios. La institució té molt clar que és necessari conèixer molt bé el que està passant en aquest moment a la frontera amb Turquia, per tal d’anar el més ben preparats al seu imminent viatge cap a les illes gregues el pròxim 2 de març.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat ha obert la conferència valorant la feina del bomber Reina i ha insistit en la idea "Ja és hora que les institucions agafin les seves responsabilitats i actuïn en conseqüència" i tot seguit ha cedit la paraula a Pere Fullana, president de Mallorca Terra d’Acollida que ha declarat que és necessari obrir els ulls a Europa en aquest conflicte per tal de prendre unes mesures dignes per als refugiats.

El testimoni de Reina durant la conferència, acompanyat per fotografies de la seva feina a les costes de la zona nord de Lesbos, han estat una manera molt gràfica i plausible del veritable drama que estan patint els refugiats, que es juguen la vida per arribar a Europa. Les màfies s’aprofiten de la seva necessitat, fent fins i tot ofertes per uns bitllets caríssims per embarcar-se a un viatge perillós. “Si fa mal temps, et fan descompte, si no portes armilla salvavides també, si queden alguns llocs per omplir, els nins de franc...és realment una situació límit, jo encara m’emociono quan penso en el que he viscut”.

Reina ha fet al·lusió a les institucions que "a Lesbos brillen per la seva absència" i ha demanat la seva implicació. Paraules que ha recuperat el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado "El Consell vol ser un exemple per a la resta d'institucions, nosaltres ens hi estem implicant amb un projecte que pretén no sols ajudar als refugiats sinó també a les illes receptores perquè puguin fer-hi front amb millors condicions. Esperem que siguem un exemple i s'hi sumin més perquè això és una situació que ens afecta a tots".