Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Kelly, l'obra que dona veu a les cambreres de pis, s'estrena Manacor

Kelly, l'obra que dona veu a les cambreres de pis, s'estrena Manacor

(19/03/2021)

Original de Rafel Gallego i dirigida per Sergi Belbel, Aquesta producció del Teatre Principal arribarà a Palma el dia 26

El muntatge teatral Kelly, una producció del Teatre Principal de Palma, s'estrenarà demà dissabte a les 19 hores, a l'Auditori de Manacor, per arribar a la Sala Gran els dies 26, 27 i 28 de març. Kelly és una obra de Rafa Gallego, que es va gestar en una residència d'autor del Teatre Principal i en la qual dona veu a les cambreres de pis, un col·lectiu fins ara desconegut i silenciat, però que esdevé una peça clau en tot l'entramat de la indústria turística.

Dirigida per Sergi Belbel, Kelly està interpretada per Pat Aguiló, Eva Barceló, Alícia Garau, Lluqui Herrero, Núria Fiol i Xavi Núñez. A més compta amb el vestuari de Pau Aulí, les músiques de Pere Campaner, els audiovisuals de Miquel Àngel Raió i l'escenografia de Max Glaenzel.

Bel Busquets, consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, ha dit d'aquesta obra que "parla de la cara femenina del turisme, de la precarietat laboral i dels drets de les treballadores" i ha destacat la necessitat de visualitzar aquest col•lectiu donat que "ara no només tenim una veu del turisme, la dels grans hotelers; ara també tenim la de les 'kellys´, les cambreres de pis".

El director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, ha parlat de la necessitat de què el teatre contemporani sigui un espai de reflexió de la realitat social que ens envolta i ha assegurat que "sempre he defensat que els teatres públics han de ser un espai per reflectir i debatre sobre la realitat i hem de poder parlar d'allò que ens agrada i d'allò que no ens agrada" i ha posat com a exemple aquest muntatge, una obra que va més enllà de la postal turística habitual.

En termes semblants, s'ha expressat Sergi Belbel que ha qualificat de "molt potent" el text de Gallego, un text que coneix molt bé donat que va dirigir la lectura dramatitzada d'aquesta obra, una experiència que ha servit "per donar-nos pistes sobre l'arquitectura teatral" que ara es posa en escena.

"Aquestes dones són a la base d'un sistema que poden ensorrar si es decidissin a unir-se i treballar conjuntament pels seus drets", ha afirmat Belbel que veu en aquesta obra "unes emocions inapel•lables al servei d'una causa justa".

Eva Barceló, que dona vida a una de les "kellys", ha vist com canviava la seva visió sobre aquestes treballadores que han passat de ser "cambreres de pis a dones poderoses".

La funció del dia 26 de març a Palma comptarà amb un col•loqui Principal Plus, mentre que la funció del dia 27 estarà precedida per la lectura del Missatge Internacional del Dia Mundial del Teatre. La funció del dia 28 podrà ser seguida en continu.