Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'adaptació que el director Jaime Pujol ha realitzat de 'Dones sàvies' situa l'obra de Molière en el París dels anys 20 i reivindica el paper actiu de la dona en la societat

L'adaptació que el director Jaime Pujol ha realitzat de 'Dones sàvies' situa l'obra de Molière en el París dels anys 20 i reivindica el paper actiu de la dona en la societat

(24/03/2015)

El vicepresident del Consell, Joan Rotger, ha presentat avui aquesta producció pròpia, que s'estrenarà el divendres coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre i es mantindrà en cartell fins el 5 d'abril

El Teatre Principal estrenarà el proper divendres, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre, la producció pròpia 'Dones sàvies' , de Molière, que ha estat presentada aquest matí, per part del vicepresident del Consell, Joan Rotger, la directora gerent del Principal, Margalida Moner, el director de l'obra, Jaime Pujol, i bona part de l'equip artístic, que integren Joan Carles Bestard, Neus Cortès, Jordi Cumellas, Enric de las Heras, Caterina Florit, Nando González, Nies Jaume, Lina Mira, Xavi Núñez i Apol·lònia Serra.

Aquesta producció ha estat presentada avui matí pel vicepresident del Consell de Mallorca Joan Rotger; la directora gerent del Teatre Principal, Margalida Moner; i el director del muntatge teatral, Jaime Pujol, que ha estat acompanyat per bona part de l’equip artístic.

Durant la seva intervenció, Joan Rotger ha destacat que el Teatre Principal "ha triat expressament el dia 27 de març, Dia Mundial del Teatre, per estrenar 'Dones sàvies', que és una de les grans produccions pròpies d’enguany". El vicepresident insular ha elogiat la "gran qualitat i professionalitat" de l’equip que encapçala Jaime Pujol, de qui ha assegurat que “és un especialista en teatre clàssic, com posa de manifest la seva etapa com a director artístic de la Fundación Shakespeare España". Pujol és també un reconegut actor que ha interpretat papers de gran ressò mediàtic a sèries televisives com ara 'El comisario' i 'Amar es para siempre'. 

El muntatge compta també amb la participació de Nando González, un actor mallorquí que també ha triomfat a Madrid amb treballs de gran qualitat, tant en els escenaris teatrals com a la televisió. Conegut també per la seva faceta com a guitarrista, Nando González és l’autor de la música original de l’obra que es representarà fins el dia 5 d'abril al Teatre Principal.

Per la seva part, la directora gerent del Teatre Principal, Margalida Moner, ha explicat que l'espectacle que s'ha presentat avui "coincideix perfectament amb la idea de fer d'aquest equipament un teatre de producció i no tant d’exhibició,i que aposti pels artistes mallorquins”.

Jaime Pujol ha definit 'Dones sàvies' com "una comèdia trepidant, amb un final amb molt de ritme, molt divertida, i que farà riure els espectadors, sobretot per l’excel·lent feina que fan tots els actors". Aquesta adaptació del clàssic de Molière narra la història d'un grup de dones que prefereixen una vida centrada en la literatura, la poesia, la música i el creixement personal, en comptes d'assumir el paper domèstic i secundari que la societat té reservat per a elles. 

Pujol ha tralladat aquesta trama del segle XVII al París dels anys 20, ja que, segons ha afirmat, "aquella era una societat en plena ebullició, punt de trobada de les avantguardes artístiques i interessada per una vida més diletant". En aquest sentit, el músic i actor Nando González ha assegurat que “el mateix escenari de París ja marca quin ha de ser el camí de la música: ragtime, jazz, foxtrot... les músiques més avançades de l’època".

Abans de començar la funció d'estrena, prevista per aquest divendres a les 20 hores, es donarà lectura al Missatge Internacional de l’Institut Internacional del Teatre, com és tradicional cada 27 de març per tal de celebrat el Dia Mundial del Teatre. El manifest ha estat redactat enguany pel director polonès Krzysztof Warlikowski i serà llegit, sobre l'escenari del Teatre Principal, per una actriu consagrada, la menorquina Laura Pons, i una jove intèrpret i estudiant de l’Esadib, Alba Flor.

'Dones sàvies' es va pre estrenar el passat dissabte a l’Auditori d’Alcúdia. Com ha passat també amb altres produccions, el Teatre Principal ha acordat amb un teatre de Mallorca, en aquest cas l’Auditori d’Alcúdia, la cessió de la sala per assajar i preparar 'Dones sàvies' i fer una pre estrena amb públic.

Cal destacar també que 'Dones sàvies' forma part del projecte 'Del llibre al teatre: club de lectures teatrals', una iniciativa que el Principal du a terme en col·laboració amb la Biblioteca de Cultura Artesana del Consell de Mallorca.

Al marge de la funció d'aquest divendres, l'espectacle es representarà també el dissabte 28 a les 19 hores, el diumenge 29, a les 18 hores, el divendres 3 d’abril, a les 20hores, el dissabte 4 d’abril, a les 19 hores, i, finalment, el diumenge 5 d’abril, a les 18 hores.