Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Agència de Disciplina Urbanística paralitza una obra al Barranc de Biniaraix

L’Agència de Disciplina Urbanística paralitza una obra al Barranc de Biniaraix

(22/01/2016)

Les obres que s’han aturat es troben al terme municipal de Sóller. A més, és una de les zones amb més protecció de les Illes Balears.

L’Agència de Disciplina Urbanística (ADU) ha ordenat la paralització d’unes obres sense llicència a la zona alta del Barranc de Biniaraix (Sóller). Les obres que s’executaven consistien en la construcció d’un habitatge, un aljub, un marge de pedra seca i el tancament de la parcel·la.

La zona on es duien a terme les obres es traca d’un dels terrenys amb més alt nivell de protecció de les Illes Balears. És zona declarada ANEI (Àrea Natural d’Especial Interès) d’Alt Nivell de Protecció (AANP). A més, també està declarada com a BIC (Bé d’Interès Cultural) de patrimoni històric. En aquest sentit, l’ADU ja ha traslladat a la Direcció Insular de Patrimoni l’ordre de paralització, perquè també hi puguin exercir les competències disciplinàries.  

Cal recordar que, el municipi de Sóller no està adherit a l’agència. De moment, l’ADU només pot ordenar la paralització de les obres i informar-ho a l’Ajuntament de Sóller. A partir d’aquí, és el consistori municipal qui ha d’iniciar l’expedient sancionador i de demolició. Si dins el termini d’un mes no s’han iniciat, l’ADU podrà subrogar les competències municipals i iniciar els expedients.

L’Agència és una de les apostes fortes d’aquesta legislatura per al Departament de Territori i Infraestructures. Es va començar amb un nou impuls i ja comença a donar els seus fruits amb més inspeccions i més presència al territori.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ja va anunciar durant l’Audiència Pública, que es va dur a terme al Consell, que «la nostra intenció és que l’Agència de Disciplina Urbanística sigui el vertader instrument de protecció del territori».