Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Agència de Defensa del Territori posa en marxa el portal de col·laboració ciutadana

L’Agència de Defensa del Territori posa en marxa el portal de col·laboració ciutadana

(28/02/2019)

L’Agència de Defensa del Territori de Mallorca posa en marxa el portal de col·laboració ciutadana, amb la novetat que, a partir d’ara, a part de seguir presentant denúncies formals (que requereixen la identificació de la persona denunciant), la ciutadania també podrà posar en coneixement de l’Agència presumptes irregularitats urbanístiques de forma anònima i per mitjans telemàtics. Aquesta mesura ha estat aprovada per unanimitat en el darrer Consell de Direcció de l’Agència.

D’aquesta manera, l’Agència es suma a altres administracions públiques que ja permeten l’aportació d’informació de forma anònima (com per exemple: l’Agència Tributària, la Inspecció de Treball o la Policia Nacional) que després dona lloc a inspeccions d’ofici.

El formulari creat per l’Agència per comunicar de forma anònima presumptes irregularitats urbanístiques en sòl rústic és molt senzill i intuïtiu. Requereix la identificació del municipi, polígon i parcel·la, l’aportació d’entre una i tres fotografies i una adreça de correu electrònic que l’Agència utilitzarà per comunicar únicament si la informació s’ha aportat correctament.

La informació aportada de forma anònima en cap cas té la condició formal de denúncia, atès que la llei determina que les denúncies necessàriament han d’expressar la identitat de la persona denunciant. Per això, l’Agència prioritzarà les inspeccions de les infraccions comunicades mitjançant denúncia en relació a les comunicades anònimament.

En tot cas, l’Agència es compromet a inspeccionar totes les informacions rebudes mitjançant aquest nou canal de comunicació.

Tant el formulari de denúncia com l’enllaç cap al formulari telemàtic de comunicació anònima de presumptes irregularitats urbanístiques en sòl rústic es troben a la web de l’Agència: www.adtmallorca.net, a l’apartat “col·laboració ciutadana”.