Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Agència de Defensa del Territori signa un protocol de col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient sobre inspecció i vigilància dels espais naturals protegits

L’Agència de Defensa del Territori signa un protocol de col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient sobre inspecció i vigilància dels espais naturals protegits

(14/01/2019)

L’Agència de Defensa del Territori ha signat aquest dilluns un protocol de col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears sobre inspecció i vigilància dels espais naturals protegits i dels llocs de la Xarxa Natura 2000. 

Ara bé, ja fa més de dos anys que s’apliquen pautes d’actuació i de col·laboració entre les dues institucions, si bé amb aquesta signatura queden formalitzades. El document té una vigència de quatre anys i es renovarà anualment de manera automàtica. 

La finalitat de les dues administracions és establir un protocol general d’actuació que permeti dur a terme les accions d’inspecció i de vigilància, intercanviar informació entre les institucions, organitzar grups de treball conjunts i respectar les competències pròpies de cada institució. 

Per aconseguir aquest marc de coordinació, es crearà una comissió de treball, formada pel Servei d’Agents de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i de la Secció Tècnica de l’Agència de Defensa del Territori que s’encarregarà de promoure els diferents procediments operatius d’actuació conjunta.  

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca i presidenta de l'Agència de Defensa del Territori, Mercedes Garrido, ha expressat que «gràcies a la col·laboració interadministrativa donem una passa més per tal de protegir el territori i el paisatge de l'illa». A més a més, ha manifestat que «l’acord no cerca sancionar ni recaptar sinó fer una feina preventiva i evitar que hi hagi infraccions dins sol rústic protegit».

El director gerent de l’Agència de Defensa del Territori, Bartomeu Tugores, ha explicat que «arribava una denúncia per part dels agents de Medi Ambient d’una obra quan aquesta ja duia en execució tres mesos». Per tant, Tugores ha afegit que «per canviar-ho, s’ha posat en marxa aquest sistema amb els agents que suposa una comunicació immediata».

Per part seva, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, Vicenç Vidal, ha declarat que «amb aquest protocol venim a fermar aquesta necessitat de defensar, denunciar i paralitzar el més ràpid possible, actuacions il·legals dins els espais naturals protegits». «Hi guanyem tots» ha dit el conseller, ja que la figura dels agents de Medi Ambient i l’Agència es veuen reforçats «perquè compartim aquest objectiu comú».