Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Ajuntament de Lloret estrena la reforma integral de les instal·lacions de la piscina municipal

L’Ajuntament de Lloret estrena la reforma integral de les instal·lacions de la piscina municipal

(06/05/2022)

Les obres s’han executat amb una subvenció del programa RenovEsport del Consell de Mallorca per valor de 191.723 euros

L’Ajuntament de Lloret de Vistalegre ha presentat, aquest divendres, les instal·lacions esportives de la piscina municipal, que ha estat reformada íntegrament amb la subvenció del Consell de Mallorca RenovEsport.  La consellera de Drets Socials, Sofia Alonso, la directora insular d’Esports, Marga Portells, el batle del municipi, Antoni Bennasar, i el regidor d’Esports, Sebastià Amengual, han inaugurat la renovació de la infraestructura dins el programa de les Fires de Maig del municipi. També hi han estat presents altres regidors de l'Ajuntament i nombrosos veïnats i veïnades.

Aquests ajuts, que permeten reformar o crear espais esportius als municipis, provenen d’un paquet de 10 milions d’euros destinats a la reactivació municipal 2021-2022. 

El cost total de les obres ha suposat una inversió de 191.723 euros i estan subvencionades al 100 % per la institució insular. Amb aquestes actuacions, Lloret aconsegueix unes instal·lacions més segures i adaptades a la normativa vigent, amb un espai d’ús versàtil per al municipi, tant per als ciutadans en general com per a activitats programades. Així, s’ha millorat la part interior i l’estanqueïtat, la zona de dutxes, l’enllumenat, el paviment, la porxada exterior i la sala de màquines. També s’ha construït una pèrgola per generar un espai de descans amb ombra, ja que molts infants i usuaris dels casals d’estiu l’utilitzen els mesos de calor.

La directora insular d’Esports, Marga Portells, ha valorat que «amb aquest pla d’ajuts econòmics en xarxa amb els ajuntaments promovem la realització d’activitats esportives segures i estimulam l’economia local». Per part seva, el batle local, Antoni Bennassar, ha destacat que «amb aquestes millores volem que els veïns i veïnes de Lloret puguin gaudir d’unes instal·lacions de primer nivell i així fomentar l’esport com a eina de cohesió social», i ha afegit que «estam molt contents de poder estrenar-les en el marc de les festes locals i ja a punt per a l’època d’estiu».

RenovEsport: un pla per a la reactivació econòmica

La concessió dels 10 milions per part del Consell de Mallorca dins del pla «Mallorca Reacciona» cobrirà en bona part els projectes presentats per 52 municipis a la Direcció Insular d’Esports, una distribució equitativa que, en xifres, es tradueix en un marge d’entre 190.000 i 220.000 euros d’ajut per a cada ajuntament. 

Per tipus d’actuació, prevalen les reformes d’instal·lacions en un 79,1 %, enfront del 20,9 % d’infraestructures noves. Es destinaran més de 4 milions d’euros a renovar paviments esportius, entre els quals la sol·licitud més demanada és la posada al dia dels camps de gespa, seguida del parquet per a pavellons poliesportius i de la reforma de pistes de tennis i pàdel. 

D’altra banda, un 20,9 % dels 10 milions, més de 2 milions, s’invertiran en infraestructures noves, de les quals la modalitat estrella en què més s’invertirà són les pistes de pàdel i tennis, i les següents inversions destacades són les reformes de vestidors i pistes multiesportives.

Distribució de la inversió dels 10 milions RenovEsport per tipus d’actuacions