Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Ajuntament de Son Servera accepta la proposta de modificat de la carretera del Port Vell

L’Ajuntament de Son Servera accepta la proposta de modificat de la carretera del Port Vell

(15/12/2015)

La consellera Mercedes Garrido ha visitat el municipi de Son Servera on s’ha reunit amb la batlessa i altres regidors de l’ajuntament. Garrido els ha exposat la proposta que fa el Consell per modificar el projecte de la carretera del Port Vell, que les obres duen 4 anys aturades.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s’ha desplaçat fins a Son Servera per mantenir una trobada amb la batlessa, Natalia Troya, i altres regidors de la corporació municipal. Per part del Consell, també hi han assistit el director insular d’Urbanisme, Joan Morey; el gerent de l’Agència de Disciplina Urbanística, Bartomeu Tugores, i el coordinador de Carreteres, Joan Cifre.

Durant la reunió, la consellera ha exposat la proposta de modificat que ha estudiat el Consell per donar una solució a la carretera del Port Vell. Les obres d’aquesta via fa 4 anys que es troben aturades, des de que es varen trobar unes restes arqueològiques de gran valor patrimonial.

La consellera Garrido ha assenyalat que «respectam unes termes romanes que són úniques a Mallorca i que han estat una troballa molt important. A més, ja treballam amb la Direcció Insular de Patrimoni per trobar una sortida digna a aquestes restes arqueològiques perquè siguin un al·licient més per Son Servera».

La proposta de modificat pretén desviar la via per evitar passar sobre les restes i es connectarà amb la carretera que ja existia passada la troballa. A banda d’això, també s’inclou un carril bici separat de la calçada i, d’aquesta manera, tots els nuclis del municipi estaran connectats per als ciclistes amb més seguretat. Garrido ha afirmat que «tenint en compte que Son Servera és un municipi turístic, és molt important connectar tots els nuclis urbans a través de vies ciclistes».

L’ajuntament ha donat el seu suport a la proposta del Consell. A partir d’ara, es començarà la redacció del modificat del projecte. Posteriorment, hi haurà un termini d’exposició pública de 30 dies per les expropiacions i haurà de passar els tràmits de Recursos Hídrics, perquè la carretera passa per devora un torrent. I, finalment, les obres podran continuar després de 4 anys aturades amb la mateixa empresa adjudicatària.

La batlessa de Son Servera, Natalia Troya, espera que, «dins l’any que ve, es puguin executar les obres d’aquesta carretera tan esperada pels serverins».

Per altra banda, la batlessa també ha manifestat la seva preocupació pel funcionament de l’Agència de Disciplina Urbanística. Cal especificar que, Son Servera és un dels municipis membres de l’agència. La consellera ha explicat que, des del departament, hem començat un nou impuls a l’agència perquè es facin més inspeccions i s’executin els expedients.

Finalment, la batlessa i la consellera s’han estès la mà per seguir col·laborant durant la legislatura amb els temes que afecten a ambdues institucions.