Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’aportació del Consell eleva a 8 milions d’euros els ajuts directes a autònoms a Mallorca

L’aportació del Consell eleva a 8 milions d’euros els ajuts directes a autònoms a Mallorca

(27/05/2020)

La institució insular contribueix amb 2 milions d’euros a la línia de liquiditat a fons perdut del Govern per al reinici i el manteniment del treball autònom

El Consell de Mallorca participa econòmicament en el paquet de mesures urgents per al reinici i manteniment de l’activitat en el treball autònom, impulsat pel Govern de les Illes Balears i aprovat avui en el marc de la Mesa de Diàleg Social, amb la participació de UGT; CCOO, CAEB i PIMEB. Es tracta d’una nova línia de liquiditat a fons perdut que ascendeix inicialment a 11,4 milions d’euros, aportats pel Govern i els consells insulars.

El Consell de Mallorca hi destina 2 milions d’euros, una aportació que permetrà que, en total, Mallorca, compti amb un mínim de 8 milions per a ajudes a professionals autònoms de l’illa, ja que la contribució del Consell s’afegeix a la quantitat aportada pel Govern. A aquesta quantitat s’hi sumaran també les aportacions que puguin arribar des dels ajuntaments. D’aquesta manera, el paquet de mesures urgents podria ascendir fins als 15 milions d’euros.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera,  ha emmarcat aquesta mesura de suport als treballadors autònoms dins del Pla de reactivació econòmica i social Mallorca Reacciona. "Es molt important que tots junts des de les institucions puguem ajudar a la reactivació de l'activitat dels autònoms, un sector que ha resultat especialment afectat per l'aturada econòmica per la gestió de la pandèmia", ha expressat Cladera, en una compareixença conjunta amb la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la resta d'integrants de la Mesa del Diàleg Social.

“Els treballadors autònoms de Mallorca són el 77 per cent de tots els autònoms de Balears, més de 71.000 treballadors per compte propi que, en molts de casos han hagut d’aturar forçosament la seva activitat o no l’han poguda ni començar”, ha apuntat la presidenta del Consell, Catalina Cladera. “

L’objectiu d’aquest paquet és ajudar els autònoms i autònomes a reiniciar la seva activitat un cop s’ha iniciat el procés de desescalada. Es preveu que les mesures podran beneficiar entre 8.000 i 10.000 autònoms a totes les illes, en funció de les aportacions dels ajuntaments.

Dos són els col·lectius de treballadors autònoms que poden demanar sol·licitud: els autònoms que treballen tot l’any, que han de justificar haver estat d’alta en el RETA en el moment de la declaració de l’Estat d’alarma; i els treballadors autònoms de temporada, que enguany no varen poder arribar a iniciar activitat. En el cas dels treballadors de tot l’any, els autònoms poden haver sol·licitat els ajuts per cessament d’activitat o haver cursat un ERTO.

L’import dels  ajuts oscil·la  en funció de si no tenen treballadors contractats al seu càrrec (2.000 euros), si tenen 1 o dos treballadors (2.500 euros) o si tenen més de 2 treballadors al seu càrrec (3.000 euros).