Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Assemblea de Batles i Batlesses aprova el nomenament de sis membres del Consell Escolar de Mallorca

L’Assemblea de Batles i Batlesses aprova el nomenament de sis membres del Consell Escolar de Mallorca

(03/12/2015)

Durant l’assemblea, l’IMAS també ha presentat l’esborrany del Pla d’Emergència contra la Pobresa, que té com a principal objectiu el de reduir les creixents desigualtats que ha provocat la resposta a la crisi.

L’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca, reunida aquest migdia a la Llar d’Ancians, ha aprovat per assentiment la proposta de nomenament de sis representants al Consell Escolar de Mallorca (CEM), que ha presentat el vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles.

 

Es tracta de Maria Arenas Zarco (de suplent: Catalina Servera Elhauge), a proposta de l’Ajuntament de Son Servera; Antonia Roca (de suplent: Malen García), a proposta de l’Ajuntament de Binissalem; Josep Valero (de suplent: Aina Amengual Marí), a proposta de l’Ajuntament de Marratxí; i Bernat Roig Galmés (de suplent: Ana M. Peralta Martínez), a proposta de l’Ajuntament de Ses Salines. Als quatre representants municipals, se’ls sumarà el cinquè, a proposta de l’Ajuntament de Palma.

 

L’Assemblea de Batles i Batlesses també ha donat llum verda a la proposta de dos consellers més en representació dels consells escolars de Mallorca. Es tracta d’Isabel Montero Morán (de suplent: Francisco Duarte Barceló), a proposta de l’Ajuntament de Felanitx, i de Bàrbara Rebassa Bisbal (amb Pere Josep Malondra de suplent), a proposta de l’Ajuntament d’Alcúdia.

 

Aquests nomenaments responen a la intenció del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports de recuperar i impulsar la tasca del Consell Escolar de Mallorca, com a òrgan de consulta i participació en la programació general de l’ensenyament no universitari de Mallorca.

 

Per altra part, durant l’assemblea, la vicepresidenta de l’IMAS, Apol•lònia Miralles, ha presentat l’esborrany del Pla d’Emergència contra la Pobresa. Miralles ha convidat a tots els ajuntaments de Mallorca a fer aportacions al pla per tal de fer-lo “el més municipalista possible”.

 

L'objectiu general del pla és la reducció de les creixents desigualtats que ha provocat la resposta a la crisi i pal•liar els greus efectes generats per la mateixa. Els eixos vertebradors d'aquest pla són la universalitat, l'equitat, la participació i la territorialitat com a millor manera per aconseguir una redistribució més justa i equitativa de la riquesa, i més apropada al ciutadà.