Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca impulsa noves mesures en la lluita contra els abocadors il·legals

L'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca impulsa noves mesures en la lluita contra els abocadors il·legals

(11/05/2016)

Els departaments de Medi Ambient, Economia i Hisenda, i Desenvolupament Local han informat avui als batles i batlesses de l'illa sobre l'estat de les fiances de residus de construcció i demolició pendents d'execució.

L'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca ha acordat avui impulsar noves mesures per netejar els abocadors il·legals existents actualment a l'illa. Per aquest motiu s'ha sol·licitat als responsables del ajuntaments que s'iniciï la recollida d'informació sobre l'estat de les fiances de residus de construcció i demolició pendents d'execució entre els anys 2006 i 2011.

 

Durant la reunió, celebrada a la capella de la Llar d'Ancians de General Riera, la consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Sandra Espeja, ha informat que l'objectiu de la recollida d'informació és el d'aclarir quines fiances han de ser desbloquejades i retornades i quines altres poden ser executades per tal de d'invertir aquesta quantia en la neteja d'abocadors il·legals dels municipis, o altres mesures mediambientals.

 

En aquest sentit, Espeja també ha anunciat que durant les dues properes setmanes es duran a terme reunions amb els diferents ajuntaments per tal d'explicar tots els detalls d'aquesta línia d'actuació.

 

Finalment, el conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, i el director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears, Joan Groizard, han informat sobre les línies de treball amb els municipis de Mallorca referents a vehicles elèctrics i punts de recàrrega, integració d'energies renovables a edificis municipals i pacte de batles i batlesses per a la reducció de l'impacte del canvi climàtic.

 

El president del Consell, Miquel Ensenyat, el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, han assistit també a la sessió d'avui de l'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca.