Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Associació de Lluita Antisida de les Illes Balears presenta les seves demandes al president del Consell

L’Associació de Lluita Antisida de les Illes Balears presenta les seves demandes al president del Consell

(26/01/2016)

L’Associació Antisida de les Illes Balears (ALAS) s’ha reunit avui amb el president del Consell de Mallorca per presentar-li diverses propostes enfocades a assolir millores socials per als malalts

Els membres d’ALAS s’han reunit avui matí amb el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat. Hi eren presents, en nom d’ALAS, Marta Morales, que és la treballadora social de l’entitat, el coordinador de prevenció, Joan Vivier, i Pere Fullana, voluntari de l'associació.

Des d’ALAS remarquen que es tracta d'una primera visita de cortesia, però també volen recordar el compromís que varen signar els partits que governen actualment totes les institucions, quan la campanya electoral, per combatre «el sida social», que és com es coneix l’estigma que té el malalt.

L’Associació té com a objectiu prioritari el compromís del «90-90-90». «Això significa que en el 2020 volem que la realitat sigui tenir un 90 dels casos en tractament, un 90 dels casos diagnosticats i un 90 amb càrrega viral 0», ha explicat el coordinador de prevenció, Joan Viver.

També ha recordat que la trobada amb Ensenyat no té com a finalitat parlar tant dels aspectes sanitaris com dels socials. «Hi ha un tema social amb el VIH que resulta crucial. No parlam tan sols de salud, parlam també del suport a les persones que pateixen la malaltia», ha explicat Vivier.