Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Atlàntida Mallorca Film Fest convertirà l’illa en el centre de la cultura cinematogràfica europea

L’Atlàntida Mallorca Film Fest convertirà l’illa en el centre de la cultura cinematogràfica europea

(30/06/2022)

El certamen celebra la seva 12a edició a Palma entre el 24 i el 31 de juliol.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, han assistit a la presentació de l’Atlàntida Mallorca Film Fest 2022, que s’ha celebrat avui dematí a la Filmoteca Española de Madrid.

El festival, que compleix la seva 12a edició, es celebrarà de forma presencial a Palma entre el 24 i el 31 de juliol, i presentarà 70 pel·lícules, 12 concerts, xerrades i trobades amb la indústria cinematogràfica. L’Atlàntida està patrocinat pel Consell a través de la Fundació Mallorca Turisme i també té el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. El Consell també hi col·labora amb la cessió d'espais com ara el Centre Cultural la Misericòrdia i el Museu de Mallorca, que acolliran alguns dels esdeveniments més destacats del festival.

D’aquesta manera, Mallorca es convertirà durant una setmana en el centre de la cultura europea, amb la presència de Marina Abramovic, Gaspar Noé, Annie Ernaux, Alain Guiraudie, Fernando Trueba, Amaia o Rita Payés, entre d’altres. L’Atlàntida Mallorca Film Fest obrirà les seves portes amb l’estrena nacional de Ramona, primer llargmetratge de la madrilenya Andrea Bagney, i que compta com a protagonista amb Lourdes Hernández, coneguda pel seu projecte musical Russian Red.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany és la creació d’una secció oficial, que compta amb un premi a la millor pel·lícula valorat en 10.000 euros per a la distribució. Durant el Festival es farà entrega a l’actriu Isabelle Huppert i al cineasta Sergei Loznitsa del Premi Master of Cinema, que lliura el certamen amb col·laboració de la Mallorca Film Commission.