Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'ecofeminisme i la memòria històrica seran les temàtiques de les dues conferències que tindran lloc dia 1 i 2 d'abril al Cicle de Xerrades al Consell

L'ecofeminisme i la memòria històrica seran les temàtiques de les dues conferències que tindran lloc dia 1 i 2 d'abril al Cicle de Xerrades al Consell

(29/03/2019)

Dilluns, dia 1 d'abril, serà el torn de l'antropòloga, educadora social i enginyera tècnica agrícola, Yayo Herrero amb la conferència "Posar la vida en el centre: Un aterratge forçós a la terra". Dimarts, 2 d'abril, el cicle Xerrades al Consell comptarà amb la presència de Joan Garcés, premi Nobel alternatiu 1999, assessor de Salvador Allende i un dels advocats que portaren a Pinochet davant de la justícia. Garcés oferirà la conferència "Democràcia, legitimitat, llibertat: una visió internacional".

Totes dues conferències seran a les 18 hores a la Sala de plens del Consell de Mallorca.

Sinopsi de la xerrada Posar la vida en el centre: un aterratge forçós a la terra
Ens trobam davant d'una crisi civilitzatòria que posa en risc la supervivència de l'espècie humana. Es plantejaran propostes per revertir aquesta guerra contra la vida, tenint en compte les propostes sinèrgiques de l'ecologisme i el feminisme.
Yayo Herrero:
Antropòloga, Educadora Social i Enginyera Tècnica Agrícola; DEA en Ciències de l'Educació. Fou Directora General de FUHEM entre 2012 i 2018 i actualment és membre del seu Patronat; fou Coordinadora del CCEIM de la Fundación General Universidad Complutense de Madrid entre 2008 i 2011; sòcia fundadora de Garúa S. Coop. Mad i sòcia-treballadora fins 2008; és professora-col·laboradora de la Càtedra Unesco d'Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible (UNED); coautora de més d'una vintena de llibres relacionats amb l'ecologia social, el feminisme i les ciències socials; membre del consell editorial d'Hegoa. Va ser Coordinadora Confederal de Ecologistas en Acción entre 2005 i 2014.

Sinopsi de la xerrada Democràcia, legitimitat, llibertat: una visió internacional
La democràcia té un valor incalculable que cal defensar i difondre, a més de donar-li tot el caràcter de llibertat i legitimitat que li pertoca.
Joan Garcés:
Va doctorar-se a la Universitat de la Sorbona en 1970. Amb el triomf de la Unitat Popular a Xile, va treballar com assessor del president Salvador Allende. En 1974, va formar part del Programa comú de l'esquerra que portaria a François Mitterrand a la presidència de França. Entre 1976 i 1978 va participar en el Partit Socialista del País Valencià, enquadrant-se al sector més esquerrà de l'organització, proper al moviment dels països no alineats. Des de 1996 va dirigir al grup d'advocats de l'acusació popular contra Augusto Pinochet per tortures, terrorisme i genocidi, que en 1998 va aconseguir detenir i jutjar al dictador xilè. En 1999 va rebre el Right Livelihood Award, el premi Nobel alternatiu, per part del Parlament de Suècia.