Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’emoció i la bellesa de la poesia de Ramon Llull arriba a la Seu

L’emoció i la bellesa de la poesia de Ramon Llull arriba a la Seu

(09/11/2016)

L’actriu i directora Lina Mira presenta la lectura dramatitzada de «Desconhort de Nostra Dona» a la capella del Santíssim de la Catedral de Mallorca. La cita és aquest dijous, dia 10, les 21 hores.

Es tracta d’un dels poemes més antics de Ramon Llull, que mostra la cara més humana de la Verge Maria a través del dolor d’una mare que veu com el seu fill pateix en el camí cap a la mort. L’espectacle, que ja es va poder veure el passat mes de març a l’església de la Sang, organitzat pel Bisbat de Mallorca i la Fundació Amics del Patrimoni, compta amb el suport de la Direcció Insular de Patrimoni del Consell i arriba ara a un escenari molt especial: la capella del Santíssim de la Catedral de Mallorca.

 

La cita és aquest dijous, dia 10, a les 21 hores. Els assistents podran gaudir de la lectura dramatitzada del text «Desconhort de Nostra Dona» a través d’una proposta escènica dirigida i interpretada per Lina Mira, amb música original en directe de Jaume Compte i la col·laboració d’Edu Biurrun, com a director de fotografia, i Belén Iniesta, com a videoartista. És una proposta en què han decidit interactuar amb les seves disciplines artístiques per crear aquest muntatge, de 50 minuts de durada, que vol transportar els espectadors, a través d’un viatge sensorial, cap al seu interior.

 

Segons la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, «aquesta iniciativa té molt a veure amb el patrimoni immaterial que tenim tan oblidat i en la recuperació del qual el Consell de Mallorca s’ha involucrat especialment. Parlam de tot el món de les emocions, de la música, de tot el que envoltava el món de Ramon Llull quan va escriure aquest text.»

 

En paraules de Lina Mira «aquesta és una gran història d’amor que ens parla, sobretot, de la necessitat de tenir pietat i compassió. En el món actual, en el qual perquè uns visquem bé molts altres han de patir,  tal vegada és urgent activar les accions a què ens porten aquestes emocions».

 

L’espectacle s’inscriu dins els actes de l’Any Ramon Llull.