Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'Espai de Dones d'Inca ja està en actiu

L'Espai de Dones d'Inca ja està en actiu

(16/09/2016)

El Govern Balear, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament d'Inca van inaugurar ahir el nou Espai de Dones a Inca que fomentarà l'associacionisme femení i oferirà servei d'assessorament en matèria d'igualtat tant als ajuntaments com a qui ho sol·liciti per tal de complir amb la nova Llei d'Igualtat. A més, s'oferirà assessorament jurídic i psicològic específic en violència de gènere.

El Casal de Can Cifre acull l'Espai de Dones d'Inca, un Centre d'Igualtat i Assessorament per a les Dones que dóna servei a tota la comarca des d'avui. Ahir se'n va fer la inauguració amb la presència de la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, Jesús Jurado, el batle d'Inca, Virgili Moreno, a directora insular d'Igualtat del Consell de Mallorca, Nina Parrón, la directora de l'Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, i la regidora de Serveis Socials, Sanitat, Tercera Edat i Igualtat de l'Ajuntament d'Inca, María del Carmen Oses. La consellera Pilar Costa ha destacat que el nou centre "és una mostra de la tasca transversal en matèria d'igualtat que s'està fent des de les institucions". Per la seva part, vicepresident del Consell, Jesús Jurado, ha assenyalat que la signatura del conveni suposa "un exemple de col·laboració interinstitucional, perquè es pugui posar en comú la tasca que es fa en polítiques d'igualtat". I finalment el Batle d'Inca, ha dit que "estam molt satisfets de poder donar el sus a aquest espai perquè finalment la dona inquera tindrà un lloc de referència".

Aquest centre compta amb una primera planta on està ubicat el servei d'atenció jurídica i psicològica a les dones, assessorament en temes de serveis socials i assessorament específic en violència de gènere i igualtat. A la segona planta hi ha una sala polivalent on es pretén tenir un calendari d'activitats periòdiques. Les activitats programades per a l'Espai de Dones es podran consultar ben aviat dins l'agenda de la plana web de l'Ajuntament d'Inca.

A més de poder veure per primer cop les instal·lacions, ahir es va poder gaudir del "Diàleg de glossadores entre Maribel Servera i Antònia Nicolau que varen fer referència a la violència de gènere, la importància de la unió de les dones i la celebració del fet que tinguin un espai on reunir-se. Sobre la violència en vers a la dona també es podia veure l'exposició "No tenc amo" de Diana Raznovich on fa una reflexió àcida de les situacions que han de viure moltes dones i per acabar, la historiadora Bel Peñarrubio va fer la ponència "Recuperem les dones d'Inca" on va recuperar la història de 8 dones d'Inca reconegudes en el seu municipi per la seva aportació.

Per al bon funcionament i la coordinació de l'Espai de Dones es crearà una comissió tècnica de seguiment integrada per representants de les tres institucions, que a més s'encarregarà d'aprovar el seu pla d'actuació i la memòria anual de les activitats i les actuacions duites a terme en el centre.