Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’exposició “10 mirades a l’arxiduc Lluís Salvador” s’instal·la al jardí de la Misericòrdia

L’exposició “10 mirades a l’arxiduc Lluís Salvador” s’instal·la al jardí de la Misericòrdia

(18/11/2015)

La mostra es podrà visitar fins el 12 de desembre i s’inscriu dins els actes de divulgació de l’Any Arxiduc Lluís Salvador, amb motiu del centenari de la seva mort. El director insular de Cultura, Rafel M. Creus, ha recordat dos actes més que se celebraran pròximament: una activitat familiar a la Misericòrdia el 26 de novembre i un concert de la Banda Municipal de Música de Palma, a principis de desembre.

L’original lectura dramatitzada de “Somnis d’estiu ran de mar” per part de la companyia La Impaciència ha servit aquest vespre per donar la benvinguda a l’exposició “10 mirades a l’arxiduc Lluís Salvador” al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia. La mostra recull la mirada de nou personatges entorn a la vida de l’arxiduc i la seva relació amb Mallorca. A través d'un seguit de panells, se'ns mostra la seva vessant com a viatger i documentalista, naturalista, geògraf, fascinat per la Serra de Tramuntana, propietari de possessions, impulsor del projecte Nixe III, viticultor, fixador del patrimoni illenc i amfitrió de grans personalitats que visitaren la nostra illa. Nou mirades a les quals s’hi suma la mirada de l’espectador, que podrà gaudir de les explicacions dels autors i en podrà fer la pròpia mirada.

L’exposició, organitzada pel Departament de Cultura del Consell, va iniciar el seu recorregut a Valldemossa, ha visitat Deià i el Museu d’Història de Manacor, d’on prové ara. I acaba aquest primer recorregut al jardí de la Misericòrdia, a Palma, on es podrà visitar fins el 12 de desembre. La intenció és que continuï la seva itinerància l’any que ve per diferents municipis de l’illa dins el projecte Cultura en Xarxa.

Durant l’acte d’inauguració, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, ha recordat que l’Any Arxiduc, que se celebra aquest 2015, encara inclourà més activitats. El pròxim 26 de novembre, al jardí de la Misericòrdia s’organitzarà una activitat familiar per a nins i nines a partir de 5 anys, amb el títol “Coneixeu l’arxiduc Lluís Salvador?”. La proposta se centra en la tasca de l’arxiduc com a naturalista i proposa a les famílies fer recerca en l’entorn, descobrir plantes i insectes i classificar-los per poder fer un bon catàleg. Les places són limitades i es pot fer la inscripció prèvia a anyarxiduc2015@conselldemallorca.net o al 971 219 549. A l'agenda també cal afegir que a principis de desembre se celebrarà un concert de la Banda Municipal de Música de Palma.

A l’acte d’inauguració han assistit el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Miquel Perelló i el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Pep Ramón Cerdà.