Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'Exposició del III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana es pot veure a Inca fins a final de mes

L'Exposició del III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana es pot veure a Inca fins a final de mes

(19/05/2021)

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías i el batle d'Inca, Virgilio Moreno han visitat la mostra, que recull les 12 fotografies premiades a gran format.

Durant tot el mes de maig es pot visitar a la plaça del Blanquer d'Inca l'exposició del III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana – Les rutes culturals, una mostra que recull 12 instantànies premiades en el Certamen inspirat en el projecte del Consorci Serra de Tramuntana d'itineraris a cadascun dels vint municipis de la Serra on són presents els valors que fonamentaren la Declaració Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Aquest dimarts la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías i el batle d'Inca, Virgilio Moreno han visitat l'exposició.

Garcías ha explicat que les 12 fotografies exposades en gran format han estat triades entre més de 450 instantànies per un jurat format per especialistes en fotografia i en el patrimoni mundial de la Serra. La consellera ha agraït al batle que hagin acollit l'exposició que va començar el seu recorregut per la part forana a Binissalem. Durant el mes de març va estar instal•lada al passeig de Sagrera de Palma.

Està previst que el mes de juny, l'exposició es pugui veure a Pollença, al juliol a Campanet. Altres municipis que també han demanat poder instal•lar l'exposició són Algaida, Bunyola, Andratx i Fornalutx.

En el recorregut s'inclouen les fotografies premiades dins les quatre categories convocades en el certamen, organitzat pel Consorci amb l'assessoria tècnica de l'Associació de Fotògrafs de Natura de les Illes Balears, AFONIB.

Les imatges guanyadores pertanyen a cada una de les categories convocades en el certamen, com ara La mirada de la costa - L'aigua i les marjades (Brolls de les marjades de Lluc, de Jordi Xavier Aguiló Fiol); El món de les possessions - Els jardins senyorials (Marc Marco Ripoll, Son Moragues); Els portals de la Serra - Pobles i llogarets (Sebastià Bota Ferragut, Llogaret de sa Calobra) i la categoria de Personatges de la Serra. Artistes i paisatges - Espiritualitat i religió (Joan Lluís Coll Rotger, La lluna sobre les siluetes). A més, al Certamen Virtual el públic va premiar a través de les xarxes socials del Consorci una d'elles: Brolls de les marjades de Lluc, de Jordi Xavier Aguiló Fiol. També es poden contemplar les dues fotos guardonades amb premis d'honor de cada categoria.

Podeu consultar la galeria de fotografies seleccionades i premiades a https://serradetramuntana.pixall.es/Images/Item/plou-i-fa-sol-a-valldemossa/145443.