Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’exposició “Sam Shaw. El fotògraf de les estrelles” es pot visitar fins al 31 d’agost

L’exposició “Sam Shaw. El fotògraf de les estrelles” es pot visitar fins al 31 d’agost

(19/08/2019)

El Centre de Cultura de la Misericòrdia acull fins al proper 31 d’agost l’exposició “Sam Shaw. El fotògraf de les estrelles”. Es tracta d’una mostra de la prolífica carrera de sis dècades de Shaw (1912 – 1999), que ha arribat a la nostra illa de la mà de la Fundació Mallorca Turisme, a través de la Mallorca Film Commission.

L’exposició ocupa les quatre plantes de l’espai expositiu de La Misericòrdia.  A la planta baixa es pot gaudir un monogràfic sobre Marilyn Monroe, amb algunes de les imatges més icòniques de l’actriu (i del Hollywood del segle XX), entre les quals es troba la mítica «falda voladora».

La primera planta és un recull d’imatges que reivindiquen la figura de Shaw com a productor cinematogràfic, amb pel•lícules com Paris Blues (1961), protagonitzada per Paul Newman i Sidney Poitier, Una dona sota la influència (1974), Glòria (1980) o Love Streams (1984). 

A la segona, s’hi troben les fotografies de Shaw a grans estrelles del cinema, com Marlon Brando, John Wayne o Warren Beatty, entre molts altres.

Finalment, a la tercera planta, s’exposen les fotografies del Shaw fotoperiodista que documenten la vida nord-americana durant els anys 40, creant una col•lecció d’imatges increïbles. 

L’exposició compta amb molts de retrats perquè Sam creia que «potser la tècnica més important en la fotografia és el retrat... el monument visual de la humanitat». Al cinema, els retrats centrals són l’actor o l’actriu que actua com a «metàfora vivent de la gent... estenent-se per la vora, són els intèrprets de la vida civil».

Després d’anys aterrant a diversos llocs d’arreu del món, l’exposició recala a Mallorca des d’avui fins al 31 d’agost, i es pot visitar gratuïtament. Durant la inauguració, s’ha comptat amb la presència de les filles de Sam Shaw, Edie Marcus i Meta Stevens, i del comissari Thomas Buchsteiner, tot organitzat i coordinat per la Mallorca Film Commission, a través de la Fundació Mallorca Turisme i el Consell de Mallorca.