Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS activa el protocol d’emergència per alerta metereològica

L’IMAS activa el protocol d’emergència per alerta metereològica

(18/03/2021)

L’àrea d’Inclusió Social habilita una planta de l’hotel COVID per a poder acollir persones sense llar davant l’anunciada baixada de les temperatures

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha activat el protocol d’emergència per alerta  metereòlogica davant l’anunciada baixa de les temperatures prevista pels propers dies. La institució insular habilita una planta de l’hotel COVID (aproximadament 30 places) per a poder acollir totes aquelles persones sense llar que ho sol·licitin durant l’onada de fred. En cas que sigui necessari es pot duplicar el nombre de places. 

L’hotel ha passat de ser un recurs dedicat a atendre només persones que no podien fer un aïllament a ca seva a allotjar persones immigrants que havien estat contacte estret de positius i també persones sense llar que han necessitat resguardar-se de les baixes temperatures d’aquest hivern. D’ençà que es va posar en marxa el passat setembre s’han duit a terme 8.602 pernoctacions per part de 491 usuaris.

L’àrea d’Inclusió Social activa el protocol d’emergència per condicions climatològiques adverses quan I'Agència Estatal de Meteorologia preveu temperatures nocturnes inferiors a 7 graus o fenòmens adversos com pluja o vent.

Mentre està actiu aquest protocol, des de l’IMAS s'intensifiquen les tasques destinades a aconseguir que totes les persones que pernocten al carrer de forma habitual hi puguin accedir a un dels recursos de la Xarxa. En aquest sentit, la institució insular ha ampliat l’horari d’atenció de la Unitat Mòbil d'Emergència Social, que, a més, ha intensificat el repartiment de mantes, begudes calentes i el servei d'acompanyament i seguiment als usuaris.