Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS atén 3.538 necessitats de persones majors durant el 2018 per garantir la seva qualitat de vida

L’IMAS atén 3.538 necessitats de persones majors durant el 2018 per garantir la seva qualitat de vida

(30/09/2019)

La institució insular destaca els diferents programes que duu a terme per garantir la igualtat de drets d’aquest col·lectiu amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha donat resposta durant el 2018 a un total de 3.538 necessitats de persones majors de Mallorca, les quals han fet ús de qualcun dels serveis o programes que es duen a terme des de l’àrea de Gent Gran per garantir els seus drets i la seva qualitat de vida. Des de la institució insular es dóna a conèixer aquesta data en el marc del Dia Internacional de la Gent Gran, que es commemora el dia 1 d’octubre amb el lema «Viatge cap a la igualtat d’edat»

Des de l’Organització de les Nacions Unides destaquen que amb aquesta temàtica del 2019 el que pretenen és conscienciar sobre la necessitat de garantir la inclusió social de les persones majors i la igualtat de drets, un objectiu pel qual ja es treballa des de l’IMAS amb diferents programes o iniciatives com  el desenvolupament del protocol de protecció de persones majors per garantir un envelliment digne o la consolidació de l’Observatori de Persones Majors perquè puguin aportar el seu punt de vista sobre qüestions i situacions d’actualitat.

Igualment, podem destacar programes de prevenció com els tallers d’Estimulació Cognitiva, que comptaran novament amb una participació de prop de 2.000 persones majors per aquest curs 2019/20. L’IMAS els realitzarà als  diferents municipis illencs per prevenir en la mesura del possible del deteriorament cognitiu de les persones majors amb exercicis que facin treballar la memòria però, també, fomentant la interacció entre tots els participants i potenciar així les habilitats socials. Precisament, el proper dilluns dia 7 es donarà el sus oficial a aquest nou curs amb la presentació a Sant Llorenç del nou llibre editat des de l’IMAS que els usuaris empraran als tallers d’enguany. 

Per altra banda, s’ha consolidat el Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID), amb un total de 157 persones ateses durant el 2018. L’IMAS posà en marxa aquest programa amb la mateixa voluntat que reclama la ONU d’evitar el risc de solitud de la gent gran, és a dir, per poder donar suport psicosocial i atenció a les persones dependents en el seu  propi entorn familiar  i ajudar-los així a desenvolupar i mantenir l’autonomia personal. 

Finalment, i de cara a la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, l’IMAS col·labora i participa activament a diferents actes com la trobada de persones majors Grand Prix Senior 2019 que se celebra a Algaida; la passejada reivindicativa pels drets de la gent gran organitzada per la comissió de feina del programa Edusi, de la qual l’IMAS forma part, o la conferència «El plaer no caduca: la sexualitat a partir dels 60», que es durà a terme a Flassaders.