Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS celebra el Dia de la Infància amb una setmana d’activitats enfocades a la informació i a la participació activa d’infants i joves

L’IMAS celebra el Dia de la Infància amb una setmana d’activitats enfocades a la informació i a la participació activa d’infants i joves

(15/11/2022)

El programa contempla actes institucionals, una ponència i una taula informativa per mostrar la feina que es duu a terme envers la protecció dels drets del col·lectiu.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) dedica tota aquesta setmana al Dia de la Infància amb l’objectiu d’informar sobre les necessitats actuals dels infants, sensibilitzar la societat sobre aquest sector de la població, presentar les iniciatives i programes que es desenvolupen des de la institució insular, escoltar i prendre nota de l’opinió dels experts, i donar visibilitat a tot el col·lectiu de professionals que treballa pel benestar de nins, nines i joves a Mallorca.

El Dia de la Infància se celebra eldiuemenge 20 de novembre a tot el món amb el lema creat per UNICEF «Els nostres drets, les nostres emocions», però l’IMAS marca l’inici del seu programa d’activitats aquest dimarts amb la penjada d’una banderola commemorativa a la façana de la seu de la institució a Palma.

Segons explica Sofia Alonso, consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, «arrancam una setmana d’actes molt necessària per donar visibilitat i recordar a tothom la responsabilitat que tenim, tant les administracions públiques com la societat en general, de garantir el benestar, la seguretat i el futur dels infants i joves».

La psicòloga Arwen Caban, especialista en el tractament de problemes infantils relacionats amb fets traumàtics, vinculació i teràpies EMDR, serà l’encarregada d’impartir la conferència «Les necessitats dels infants i el vincle desorganitzat. Un viatge cap a la coherència», el dijous dia 17 a partir de les 10 h, a la Fundació Sa Nostra de Palma. Seran dues hores de ponència durant les quals compartirà la seva experiència i coneixements sobre com aportar seguretat a nins i nines aprenent dels traumes i fomentant els vincles.

La directora insular d’Infància i Família, Mari Ángeles Fernández, cap del departament que s’ha encarregat de tota l’organització de la Setmana de la Infància, ha volgut subratllar la importància de les aportacions d’experts en la matèria, com és la Dra. Arwen, «ja que ens faciliten la tasca, ens fan reflexionar, ens plantegen nous reptes i ens amplien la mirada quant a garantir l’estabilitat emocional dels infants, millorar la seva qualitat de vida i treballar per ampliar tant com es pugui l’escut de protecció davant situacions d’indefensió i vulnerabilitat».

El calendari d’actes contempla també una taula informativa sobre acolliment familiar, ubicada a la Plaça de l’Olivar, el divendres 18 de novembre de 10 h a 13.30 h. Aquesta comptarà amb la presència de tècnics de l’IMAS i membres d’algunes de les 517 famílies acollidores en actiu per informar de primera mà de tots els programes que té en marxa la institució insular, les passes a seguir per formar part d’aquestes famílies i respondre a totes les preguntes i dubtes que es plantegin.

El mateix dia, l’IMAS participarà en l’acte de celebració de l’XI Parlament Infantil de les Illes Balears, organitzat pel Parlament de les Illes Balears amb la col·laboració d’UNICEF Comitè Balears. Serà a partir de les 11 del matí a la seu de la institució autonòmica i comptarà amb la participació activa de nins, nines i adolescents de diferents municipis de l’illa.

Per acabar la setmana, el programa d’actes es trasllada fins a la Escola d’Hoteleria de la UIB, on es constituirà el Consell de la Infància i Adolescència de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, un òrgan creat per donar veu i fer efectiva la participació de nins, nines i joves amb mesura de protecció en la planificació de polítiques vinculades als seus interessos i drets. Mallorca és, juntament amb el País Basc, l’únic territori que compta amb un Consell  que dona veu a aquest col·lectiu.