Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS destina 1,1 milions d'euros a entitats que realitzen activitats de suport a l'habitatge per a persones amb discapacitat intel·lectual

L'IMAS destina 1,1 milions d'euros a entitats que realitzen activitats de suport a l'habitatge per a persones amb discapacitat intel·lectual

(08/06/2016)

El termini per presentar les sol·licituds d'aquesta convocatòria finalitza el proper 22 de juny i va adreçada a serveis de caràcter socioeducatiu més que assistencial.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha publicat al BOIB de dia 4 de juny una convocatòria d'ajudes econòmiques per a entitats que duen a terme activitats de suport a l'habitatge per a persones amb discapacitat intel·lectual durant aquest any 2016. L'import màxim que l'IMAS destinarà a aquesta convocatòria és de 1.098.263,66 euros i va adreçada a serveis de caràcter socioeducatiu més que assistencial.

 

En aquest sentit, les activitats de suport a l'habitatge formen part de serveis socioeducatius que ofereixen orientació i suport a les persones amb discapacitat i necessitats de suport que viuen soles, en parella o conviuen amb altres persones amb discapacitat, dependència o problemes greus de salut.

 

Els requisits que han de complir les entitats per poder optar a aquesta convocatòria figuren al BOIB número 70, publicat dia 4 de juny i que poden consultar a la web de l'IMAS a través de l'enllaç http://www.imasmallorca.net/ca/unprograma/85. Igualment, també es detallen en el document els criteris de valoració a l'hora de puntuar les diferents sol·licituds, i els quals es dividiran en tres grans blocs: persones usuàries de l'ajut, qualitat tècnica de l'ajut i avaluació de l'activitat.

 

Les activitats de suport a l'habitatge són dinàmiques i flexibles, adaptades a les necessitats de cada persona en concret. Així, a diferència del serveis d'atenció domiciliària, és un servei de caràcter socioeducatiu més que assistencial. Són activitats dirigides exclusivament a persones que poden millorar la seva autonomia per a la vida mitjançant els suports adequats.