Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS firma convenis amb 16 ajuntaments per valor de d’1,3 milions euros per pal·liar els efectes de la Covid

L’IMAS firma convenis amb 16 ajuntaments per valor de d’1,3 milions euros per pal·liar els efectes de la Covid

(16/06/2021)

En total el Consell, juntament amb la Conselleria d'Afers Socials del Govern, haurà distribuït 5,5 milions d’€ entre els municipis per ajudar els col·lectius més castigats

La sala de Plens del Consell de Mallorca ha estat acollit avui el segon acte de signatura dels convenis URCOVID-2021 que l’IMAS firma amb tots els municipis de Mallorca i la Mancomunitat del Pla. En concret es destinen un total d’1.355.050,35 € que es repartiran entre Alaró, Binissalem, Calvià, Deià, Escorca, Estellencs, Llucmajor, Marratxí, Pollença, Porreres, Sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Maria del Camí, Santanyí, Ses Salines i Son Servera.

La resta de municipis, així com la Mancomunitat del Pla, ja varen firmar aquests convenis a finals del mes de maig. El total dels convenis URCOVID-2021 és de 5.434.793,88 €, dels quals 4.658.394,75 € els aporta l’IMAS i 776.399,13 € la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern. Des de l’IMAS s‘ha organitzat la distribució dels doblers tenint en compte el factor poblacional, en particular el nombre de persones majors de 65 anys i menors de 16 que hi ha als diferents municipis.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera; el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, i el director general de Planificació, Juan Manuel Rosa, han presidit l’acte de signatura.

La presidenta Cladera ha agraït la feina dels ajuntaments en l’abordatge de la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia i ha recordat que al Consell «teníem clar que havíem de destinar els romanents de la institució a polítiques socials i reforçar els serveis socials municipals, convocant ajudes extraordinàries d’emergència i ara, amb una nova altra injecció econòmica»

Per la seva part, Juan Manuel Rosa ha expressat que «en una situació tan greu com la que hem viscut aquest darrer any i mig, no hem trobat més que facilitats en el Consell i els ajuntaments per fer front a les necessitats socials de la nostra ciutadania, una feina conjunta entre institucions que hem treballat durant la crisi derivada de la pandèmia però també en el dia a dia perquè ningú no quedi enrere».

En aquest sentit, aquests convenis serien una prolongació dels que l’IMAS ja va firmar amb els municipis els mesos d’abril i maig de 2020 per un total de 3,6 milions d’€. L’objectiu principal de les ajudes és finançar les prestacions socials bàsiques per atendre les persones vulnerables, especialment les famílies en situació de risc. Així, una de les prioritats dels convenis és garantir els ingressos suficients per assegurar la cobertura de les seves necessitats bàsiques.

També serviran per fer front a contractacions laborals (substitucions, nous serveis o sobrecàrrega de plantilla) i projectes derivats de l’emergència sanitària, com ara, el reforç dels serveis domiciliaris, dirigits principalment a persones majors, amb discapacitat o en situació de dependència per tal de compensar el tancament de centres de dia, centres ocupacionals i altres serveis similars. A més, permetran l’adquisició de mitjans de protecció (EPI), reforçar la teleassistència i els dispositius d'atenció a persones sense llar.

L'IMAS abonarà a l’ens local una bestreta corresponent al 100% de l'import previst en el conveni per a que cada municipi pugui disposar de la seva assignació de manera immediata sense necessitat d’una justificació prèvia de cada despesa. És a dir, la institució avança les quantitats assignades i autoritza la despesa que posteriorment s’haurà d’acreditar.