Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS habilita una planta a la Bonanova per a ingressos de gent major sense afectació per coronavirus

L’IMAS habilita una planta a la Bonanova per a ingressos de gent major sense afectació per coronavirus

(30/03/2020)

Un total de 40 usuaris de la residència ha donat negatiu a les proves de la COVID-19.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) habilitarà aquesta setmana la novena planta de la residència per a gent gran de la Bonanova, que ampliarà la capacitat fins a 68  places més. La institució, que gestiona les competències socials a Mallorca, accelera la posada en marxa d’aquest espai, prevista per al mes de juny, com a mesura de contingència per la crisi de la COVID-19. 

L’entrada en vigor de l’estat d’alarma ha suposat el tancament de tots els centres residencials i, en conseqüència, impossibilita ingressos nous. La intenció d’habilitar aquesta planta respon a la necessitat d’atendre persones que fins ara vivien als seus domicilis però que, per motius diversos, necessiten ingressar d’urgència a un centre. També acollirà persones no contagiades derivades d’altres residències amb un alt percentatge d’afectats per coronavirus. Serà una zona controlada, aïllada de la resta d’usuaris de la residència, i tots els casos que l’ocupin han de complir una quarantena. 

En una primera fase s’habilitaran 15 places i es contractaran 12 persones per atendre els nous usuaris entre tècnics, cuidadors d’atenció directa i personal de servei. 

Amb la reforma, l’antiga planta ha quedat dividida en dues ales separades per un espai central amb zones comunes noves. En total té 34 habitacions que es poden adaptar a les necessitats dels usuaris: des de 42 places (26 habitacions individuals i 8 dobles) fins a 68 places (34 habitacions dobles). Totes les estances disposen de sortides d’oxigen i bany accessible.

40 proves negatives
D’altra banda, un total de 40 residents de la Bonanova han donat negatiu a les proves de coronavirus fetes recentment després de registrar-s’hi un únic cas positiu. 

L’IMAS aplica protocols de protecció extrema a les residències: s’han eliminat les visites, es pren a diari la temperatura als usuaris i es fan aïllaments preventius. 

En el cas que es detecti un cas positiu, s’actua immediatament i en coordinació amb la Conselleria de Salut. Es trasllada la persona de la residència a un hospital i els residents  que han estat en contacte amb la persona malalta romanen a zones d’aïllament habilitades a cada centre. A més, es fan proves a tots els usuaris i a tot el personal per intentar aïllar el problema el més ràpidament possible.