Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS i el SOIB es coordinen en matèria d'inserció sociolaboral

L'IMAS i el SOIB es coordinen en matèria d'inserció sociolaboral

(30/10/2015)

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, i el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, es reuneixen per elaborar la programació dels cursos de formació per a persones en risc d'exclusió social i persones amb discapacitat.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, s'ha reunit avui amb el director general d'Ocupació i Economia i director del SOIB en funcions, Llorenç Pou, per tal de començar a treballar conjuntament en matèria d'inserció sociolaboral. Durant la reunió la presidenta de l'IMAS ha estat acompanyada per la consellera electa Apol·lònia Miralles.

 

Ambdós organismes han començat a treballar en la coordinació i programació dels cursos de formació per als perceptors de la Renda Mínima d'Inserció (RMI), així com també en els cursos adreçats a persones amb discapacitat i en risc d'exclusió social.

 

La millora de la formació i l’ocupació laboral de les persones en risc d’exclusió és un dels eixos de la RMI i és un dels requisits a complir per part de les persones perceptores d'aquesta prestació, sempre que les seves característiques personals ho permetin.

 

D'altra banda, també amb la col·laboració del SOIB, l'IMAS desenvolupa el programa ERGON per a la integració laboral de persones amb discapacitat, que té com a principal objectiu promoure i facilitar que les persones amb discapacitat intel·lectual o física, així com també les persones que pateixen d'una malaltia mental puguin optar al mercat laborat.

 

Durant la reunió s'acordà impulsar la col·laboració interinstitucional entre el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, amb la participació del SOIB en el Pla de Lluita contra la Pobresa que s'elabora des de l'IMAS, ja que, tal i com explica Puigserver “la inserció sociolaboral és un dels eixos fonamentals del pla”.

 

Així mateix la consellera també ha demanat la col·laboració del servei d'ocupació en el marc de projecte ‘Per una Mallorca Inclusiva’, que es du a terme al Consell de Mallorca.