Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinen 3’8 milions als serveis socials municipals de Palma

L'IMAS i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinen 3’8 milions als serveis socials municipals de Palma

(14/11/2018)

El batle de Palma, Antoni Noguera, la presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, han signat avui el conveni de col·laboració pel finançament dels serveis socials comunitaris bàsics a Palma per l’any 2018. D’aquesta manera, l’Ajuntament rebrà 3’8 milions d’euros per al manteniment i funcionament dels serveis i prestacions que gestiona mitjançant els serveis socials municipals. En total, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials i la Conselleria de Serveis Socials hi destinaran 3.880.480 euros, dels quals el Govern n’aporta 3.773.183 i l'IMAS 107.297 euros.

 

 

La finalitat d'aquest finançament es mantenir i desenvolupar la xarxa de serveis socials comunitaris bàsics gestionada per l'ajuntament, i garantir un nivell mínim de prestacions homogènies a totes les persones dins del territori de l'illa, independentment del municipi on visquin. Dites prestacions venen recollides en el Pla de Finançament dels Serveis Socials Comunitaris Bàsics 2018 que es va aprovar en la Conferencia Sectorial de Serveis Socials de les Illes Balears de 25 d’octubre de 2017.

 

Les prestacions garantides són:

  • Servei d’informació, valoració, assessorament, intervenció i derivació.

  • Servei d’ajuda domicili (SAD social).

  • Servei de teleassistència/telealarma.

  • Servei d'allotjament alternatiu.

  • Servei de mediació intercultural.

  • Domiciliació i empadronament.

  • Prestacions econòmiques per a la cobertura de les necessitats bàsiques previstes a l’article 22 de la Llei 4/2009, d’11 de juny, de serveis socials.

 

A més, el conveni també inclou el desenvolupament de programes o projectes d'atenció col·lectiva que cerquen influir en les dinàmiques socials d'un territori determinat per aprofitar-les, per facilitar la producció de canvis i potenciar-les. La tipologia d'aquests programes inclou les accions formatives i de sensibilització; les accions de suport a grups socials i col·lectius i les accions de suport a iniciatives veïnals i col·lectives d'un territori.

 

L’Ajuntament de Palma atén anualment a més de 27.000 usuaris, més del 6% de la seva població. Ho fa des dels els seus 10 Centres Municipals de Serveis Socials, 4 punts d’atenció i els seus diversos centres i serveis, acollida, Servei d’Atenció Domiciliària, Teleassistència i Menjar a domicili.