Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS i la Direcció Insular d’Esports habiliten el poliesportiu de Sant Ferran per protegir del coronavirus la gent que viu al carrer

L’IMAS i la Direcció Insular d’Esports habiliten el poliesportiu de Sant Ferran per protegir del coronavirus la gent que viu al carrer

(17/03/2020)

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha implantat un protocol per adaptar les instal·lacions esportives i també els centres de la Xarxa d’Inclusió a les mesures indicades per les autoritats sanitàries.

L’IMAS i la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca en col·laboració amb la Federació Hotelera de Mallorca, mitjançant els seus establiments hotelers, i les entitats Creu RojaHogar Sí, La Sapiència, Fundació Tardor i Estudi 6, han habilitat el Poliesportiu de Sant Ferran per protegir del COVID-19 les persones que viuen al carrer, considerades uns dels col·lectius més vulnerables a aquesta crisi sanitària. L’objectiu és que disposin d’un lloc segur i rebin la major atenció possible. 

Personal de la Unitat Mòbil d’Emergència Social (servei gestionat per l'IMAS que presta la Creu Roja) que de manera habitual atén les necessitats bàsiques de les persones que viuen al carrer, s'encarrega del seu trasllat fins a les dependències del poliesportiu. La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) així com la Xarxa d’Inclusió Social han fet arribar llits, mantes, tovalloles i altres productes d’higiene i de primera necessitat per poder adequar les instal·lacions.  

Això permetrà ampliar en 50 places més la Xarxa d’Inclusió Social. Per atendre les persones reubicades l’IMAS ha contractat personal de reforç. En concret es tracta de 10 auxiliars d'inserció social, 2 treballadors socials, 3 de neteja i 3 auxiliars de clínica que es repartiran en tres torns (dematí, horabaixa i nit).

Així mateix des de la Direcció Insular d’Inclusió Social s’ha activat un protocol per detectar i evitar la propagació del coronavirus que s’adapta a les mesures establertes per part de les autoritats sanitàries i que contempla l’obligatorietat de respectar la distància mínima de seguretat, la suspensió de qualsevol visita o activitat grupal i el seguiment i trasllat a un centre sanitari de les persones que presentin símptomes. 

Devers 200 persones viuen a dia d’avui al carrer a Palma. A banda d’aquestes, l’IMAS atén altres 362 als quatre centres que disposa la xarxa d’inclusió. 100 resideixen a Ca l’Ardiaca, 60 a Sa Placeta, 42 a Primera Acollida i 160 a Casa de Família. Els protocols per evitar el contagi del COVID-19 s’ha intensificat en tots aquests centres. S’han extremat les mesures d’higiene, es pren la temperatura de manera constant tant a usuaris com a treballadors, s’han restringit les sortides i s’han limitat els horaris d’entrada i sortida per a les persones que fan ús d’aquests centres però que no hi resideixen.