Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS manté activat el protocol per meteorologia adversa per garantir l'atenció a les persones sense llar

L'IMAS manté activat el protocol per meteorologia adversa per garantir l'atenció a les persones sense llar

(10/01/2019)

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), responsable de la Xarxa d'Inclusió Social va activar el passat 27 de desembre el protocol d'emergència especial, que es posa en funcionament davant aquelles situacions en què es produeixen condicions climatològiques adverses o una baixada significativa de les temperatures.

Davant l'onada de fred que estam vivint aquests dies, des de la institució responsable de l'atenció a les persones sense llar, s'intensifiquen les tasques destinades a aconseguir que totes aquelles persones que pernocten al carrer de forma habitual i vulguin accedir a un dels centres de la Xarxa d'Inclusió puguin fer-ho.

En aquest sentit, el protocol s'activa quan I'Agència Estatal de Meteorologia a Balears preveu temperatures nocturnes per sota dels 7 graus o fenòmens adversos com pluja o vent. La Unitat Mòbil d'Emergència Social (UMES), juntament amb l'Equip de Valoració (tots dos serveis integrats a la xarxa d'inclusió), activen el nivell d'emergència fins que millora el clima.

D'aquesta manera, durant el temps que es manté actiu el protocol, que es coordina també amb els serveis socials de l'Ajuntament de Palma, no es tenen en compte els requisits mínims necessaris per accedir a cada un dels centres en condicions meteorològiques normals i s'eviten les expulsions disciplinàries, llevat dels casos més greus.

A més i en cas que sigui necessari, s'incrementa el nombre de places habituals dels diferents centres d'acollida que formen la xarxa (Sa Placeta, Casa de Família, Ca l'Ardiaca i l'alberg de Manacor).

Així mateix, la Unitat Mòbil d'Emergència Social (UMES), amplia el seu horari d'atenció, de les 20.00 a les 03.00 hores (davant el seu horari habitual de les 22.00 a les 02.00h). Durant el temps que dura el protocol d'emergència s'intensifiquen els esforços per localitzar i convèncer les persones que viuen al carrer perquè acudeixin algun d'aquests centres. Així mateix, també s'intensifica el repartiment de mantes, begudes calentes i el servei d'acompanyament i seguiment als usuaris.