Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS posa en coneixement de la Fiscalia i la Policia una presumpta agressió sexual a la residència Bonanova

L'IMAS posa en coneixement de la Fiscalia i la Policia una presumpta agressió sexual a la residència Bonanova

(08/09/2019)

Aquest divendres l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, IMAS, ha posat en coneixement de la Fiscalia un presumpte cas d'abusos sexuals a una usuària de la residència de persones majors de la Bonanova per part d'un treballador del centre.
La direcció del centre va tenir constància dels presumptes fets el passat dimarts 3 de setembre.
A l'exploració mèdica practicada a la presumpta víctima per l'equip mèdic de la Bonanova es van trobar indicis que podrien ser compatibles amb una agressió sexual.


El mateix dimarts es va incoar un expedient disciplinari al presumpte autor de l'agressió, en tractar-se d'un treballador de la mateixa residència, al qual se'l va suspendre de feina i sou amb efectes immediats, a l'espera d'allò que dictamini la investigació judicial en curs.


La direcció de l'IMAS es va posar en contacte amb la família de la víctima, a la qual es va informar de la situació, al mateix temps que es va oferir atenció i assessorament. Posteriorment es va practicar una segona anàlisi mèdica forense a la usuària, en un centre assistencial de Palma.


Amb l'assessorament dels serveis jurídics de l'IMAS, la direcció de l'Institut va posar a disposició de la Fiscalia de Balears l'expedient disciplinari obert en relació als presumptes fets, per tal que es pugui iniciar una investigació judicial que n'aclareixi la seva naturalesa.


De manera complementària l'IMAS va presentar denúncia davant la Policia Nacional i, arribat el moment, es personarà en el procés com a acusació particular en contra del presumpte autor de l'agressió.


L'IMAS és a total disposició de les instàncies judicials i policials per facilitar la investigació. Mentre que aquesta investigació no acabi amb l'esclariment dels fets, l'IMAS demana el major respecte per la intimitat de la usuària presumptament agredida i pels seus familiars, així com l'observança de la presumpció d'innocència.


L'IMAS lamenta profundament els fets indiciàriament succeïts a la Bonanova.